Kızılay'ın kan kampanyasına bir destek de Bakan Ekren'den

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2008 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Türk Kızılayı'nın başlattığı "1 Milyon İyi İnsan Aranıyor" kampanyasına destek vermek amacıyla kan bağışında bulundu. Düzenli olarak kan bağışında bulunduğunu belirten Ekren, "Kızılay Başkanı'nın yaptığı açıklamaları duydum. 'Kan stokumuz azaldı' deyince, biz de arkadaşlarla stok takviyesi yapmaya geldik" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Ramazan ayında kan bağışlarındaki düşüşleri engellemek amacıyla Türk Kızılayı tarafından başlatılan "1 Milyon İyi İnsan Aranıyor" kampansına destek vermek amacıyla kan bağışında bulundu. Akşam saatlerinde Orta Anadolu Bölgesel Kan Merkezi'ne gelen Bakan Ekren'i, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Kan Merkezi Müdürü Erkan Ergen karşıladı. Kan Merkezi hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Ekren, düzenli olarak kan verdiğini söyledi. 6 ayda bir kan

verdiğini belirten Bakan Ekren, "Kızılay Başkanı'nın dün yaptığı açıklamalarını duydum. 'Kan stokumuz azaldı' deyince, biz de mütevazı da olsa arkadaşlarla stok takviyesi yapmaya geldik" dedi.

Kan alma işlemleri sırasında Bakan Ekren'e bilgi veren Kan Merkezi Müdürü Erkan Ergen, Ramazan ayında kan bağış oranlarında düşüşlerin olduğunu, ülke genelinde 4 bin 752 ünite kan kaldığını söyledi. Hastanelere dağıtılan kanların dışında hazırda Ankara'da 4, İzmir'de 33 ve İstanbul'da da 23 ünite kan stoklarının bulunduğunu belirten Ergen, Türkiye'de kan sıkıntısının olmaması için stoklarda 10-13 bin ünite kanın bulunması gerektiğini kaydetti.

Bakan Ekren, kan alma işlemlerinin tamamlanmasının ardından Orta Anadolu Kan Merkezi'nden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber