Banka 2.5 YTL'lik EFT için 26 YTL masraf aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2008 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kredi kartı iptali için hesabı bulunan bankadan başka bir bankaya telefonla 2.5 YTL ödeme talimatı veren Emin Çalkılıç isimli vatandaştan 26 YTL masraf alındı.

Başına gelenleri şaşkınlıkla anlatan Emin Çalkılıç, bankasının yıllık 25 YTL kart kullanım ücreti istediği için kredi kartını iptal ettirdiğini söyledi.''Ancak daha ödenmemiş 1.5 YTL borcum varmış. Bunun için bankadan aradılar." diyen Çalkılıç, "Ben de Atatürk Havalimanı'ndaki bir başka banka şubesinden 1 YTL fazla yatırıp, 2.5 YTL'yi EFT (Elektronik Fon Transferi) ettim'' dedi. Çalkılıç, kartını iptal ettirmesine rağmen bankanın kendisine sürekli kampanya mesajları gönderdiğine dikkat çekti.

Bankayı arayıp, "Kredi kartını iptal ettirdim. Hala niye mesaj gönderiyorsunuz?" diye sorduğunu anlatan mağdur vatandaş, şöyle devam etti: ''Görevli, kart için 1.5 YTL borcum olduğunu ve bunu ödemem gerektiğini söyledi. Ben de 3 Eylül'de başka bir bankaya gidip, istenen 1.5 YTL yerine 1 lira fazla verip 2.5 göndermek istedim. 'Sizde hesabım var. İşlem için masraf alacak mısınız?' diye sorduğum banka görevlisi de 'Hayır almayacağız' cevabını verdi. Bunun üzerine 2.5 YTL borcumu gönderip, kart borcumu tamamen ödedim. Ancak bu sabah bankadaki hesabıma 120 YTL yatırırken gerçeği öğrendim. Yatırdığım para hesabımda 109 YTL olarak görünüyordu. Görevliye 'Bu ne anlama geliyor?' diye soruduğumda '3 Eylül'deki 2.5 YTL'lik EFT işlemi karşılığında kesilen 26 YTL masraf' yanıtını aldım. Şaşırdım.''

Banka tarafından yapılan bu işlemi ahlaki bulmadığını belirten Çalkılıç, vatandaşların bankalarla çalışırken daha dikkatli davranmaları tavsiyesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber