Hükümet hastanelerden vazgeçmiyor

Haber Giriş : 10 Kasım 2004 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ 'Sendikacılığı sendikalar, hastaneciliği de Sağlık Bakanlığı yapsın' diye konuştu

SSK'ya bağlı hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devrine karşı çıkan sendikacılara, Başbakan Tayyip Erdoğan "Buyursun alsınlar" restini çekerken, hükümetin bu yaklaşımdan vazgeçtiği dün Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından, "Hastanecilik zor iştir. Sendikacılığı sendikalar, hastaneciliği de Sağlık Bakanlığı yapsın. Bırakın herkes bildiği işi yapsın" sözleriyle ortaya çıktı.
148 SSK hastanesinin Sağlık Bakanlığı'na devrini öngören yasa tasarısı Bakanlar Kurulu'nda 18 Ekim'de imzaya açılmıştı. Ardından, işçi ve işveren sendikaları hastanelerin devrine karşı çıkmıştı. Tartışmalar ve sendikaların protesto eylemleri hızlanırken Erdoğan, AKP Meclis Grubu'ndaki konuşmasında sendikalara çatmıştı:
"Bu hastanelerin ayakta kalması için Hazine'nin ödediği paradan haberiniz var mı? Eğer sendikalar diyorsa ki, hastaneler bizimdir, buradan ilan ediyorum: Devletten sübvansiyon beklememek kaydıyla buyursunlar alsınlar. Sağlık primi olarak kesilen paraları da kendilerine bırakıyoruz, onu da alsınlar. Buyursunlar bu hastaneleri onlar işletsinler."

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç bunun üzerine hastaneleri alabileceklerini açıklamıştı. Sendikacıların talebi ciddiyet kazanırken, Sağlık Bakanı Akdağ, dün TBMM'de, hükümetin böyle bir niyeti olmadığını ortaya koydu. Akdağ, "SSK hastanelerini devralacaklarını söyleyen sendikacıların burada olmayışı, samimiyetlerini gösteriyor. Hastanecilik zor iştir. Sendikacılığı sendikalar, hastaneciliği de Sağlık Bakanlığı yapsın. Bırakın herkes bildiği işi yapsın" dedi. Bu arada Emek Platformu, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devri ve Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatılmasına yönelik yasa tasarılarını bir yürüyüşle protesto etti.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber