Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 17 Eylül 2008 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balkanlardan gelen yağışlı hava trakya'da yağmur ve serinleme ile birlikte etkili olmaya başladı. Bu akşam bu hava koşullarından Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz de etkilenecek. Yarın sıcaklıkta 6 ila 8 derece birden düşüş bekleniyor.

- İstanbul'da bugün gündüz hava sıcak olsa gece hızla soğumaya başlacak. İstanbul'da bu akşam ve gece saatlerinde kuvvetli yağmur bekleniyor, su baskınlarına dikkat: Ankara bugün de parçalı bulutlu ve sıcak, akşam saatlerinden sonra yağmur başkente kadar ulaşabilir. İzmir'de bugün aralıklarla yağmur görülecek, sıcaklık 4-5 derece serinledi. Bursa sağanak yağmurlu, Adana'da serinleme perşembeden itibaren yaşanacak. Bugün İstanbul 26, Ankara 32, İzmir 27, Bursa 30, Adana 34 derece

Marmara'ya beklenen yağmurlar bugün geliyor. Trakya ve Çanakkale çevresinde başlayan sağanak yağmur, İstanbul ve Sakarya'ya akşama doğru ulaşacak. su baskınlarına dikkat. Bu akşam ve gece kuvvetli yağmur bekleniyor, karayel de kuvvetli eserek, sıcaklığı hızla düşürecek. Yarın bazı kentlerde 20 derecenin altına inecek. Bugün Edirne 25, Kocaeli 28 derece.

İç Anadolu'da hava bugün de sıcak. marmaradaki yağış akşam saatlerinden sonra Eskişehir-Ankara-Yozgat çevresine ulaşabilir. Yarın ise 5-6 derecelik hızlı serinleme olacak. Bugün Eskişehir 29, Niğde 30 derece.

Ege bölgesinde bugün hava bulutlanıyor. İzmir, Manisa, Kütahya gibi kuzeyindeki kentlerde aralıklı yağmur olacak. Yarın ise Ege'ye sonbahar geliyor, sıcaklık kıyılarda 25, iç kesimlerde 19 dereceye gerileyecek. Bugün Muğla 30, Kütahya 28 derece.

Akdeniz bölgesinde bugün lodos sert eserek, havayı bulutlandıracak. Hava nemli ve bunaltıcı ama yarından itibaren sıcaklık düşüşü olacak. Güneydoğu'da da sıcaklık yarından itibaren 30 dereceye doğru inecek. Bugün Antalya 31, Diyarbakır 36 derece

Doğu Anadolu'da hava hala az bulutlu ve sıcak, gece hızlı soğuma var. Gece sıcaklığı Erzurum'da 5 dereceye kadar iniyor. gündüz ise Malatya 33, Erzurum 26 derece.

Karadeniz bölgesinin doğusunda hava az bulutlu ve sıcak, ama batısında yaşayanlar dikkatlı olmalı. Marmara'daki yağış bu gece batı karadenize ilerleyecek. Bolu, Zonguldak-Kastamonu çevresinde su baskınlarına karşı dikkatli olunmalı. Yağışla birlikte yarın sıcaklık 6-7 derece birden düşebilir. Bugün ise Trabzon 29, Bolu 28 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber