Maliye Bakanlığı konut yaptıracak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2008 11:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Maliye Bakanlığı'nın turizm bölgesi Antalya'da Hazine arazisine kat karşılığı yaptıracağı konutların temelinin Ekim ayında atılacağı bildirildi.

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, atıl bulunan Hazine arazilerinin değerlendirilmesi amacıyla, Duraliler mahallesindeki Hazine arazisine, orta gelirlilere hitap edecek konutların kat karşılığı yapımı için proje hazırladıklarını söyledi.

Yapılacak konutların 140 metrekare genişliğindekilerin 3 oda 1 salon, 105 metrekare genişliğindekilerin de 2 oda 1 salon olarak projelendirildiğini belirten Mat, kat karşılığı yaptırılacak konutlar için iki kez ihale açıldığını kaydetti.

Mat, Kombassan Holding'e bağlı Kom Yapı AŞ tarafından kat karşılığı yapılacak konutların temelinin Ekim ayında atılacağını kaydetti.

Mat, şöyle konuştu:

?Kamu ve özel sektör işbirliğinde Türkiye'de ilk olan bu projeyle yaptırılacak konutlar, büyüklüklerine göre 150-175 bin YTL arasında satılacak. Yapılacak 228 konutun 88'i Maliye Bakanlığı'nın olacak. Bakanlık ise bu konutları satacak. Hazine arsasının değeri 7 milyon YTL civarında bulunuyor. Kat karşılığı yaptırılacak 88 konuttan ise 13,5 milyon YTL gelir bekleniyor. Konutlar 2010 yılında teslim edilecek.?

Mat, konutların inşaat ihalesine Antalya başta olmak üzere, ülke genelindeki büyük inşaat firmalarına katılmaları için çağrıda bulunulduğunu, ancak kat karşılığı konut yapım sözleşmesinin ağır bulunması nedeniyle ihaleye ilgi gösterilmediğini, son ihalede Kom Yapı AŞ'nin teklifinin kabul edildiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber