Dolandırıcılar polis, savcı, asker kılığında kontör istiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2008 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcıların bazı vatandaşları cep telefonlarından arayarak kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtarak karıştıkları bir suçtan temizlenmeleri için kontör talebinde bulunduklarını ifade ederek, vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Yapılan yazılı açıklamada teknolojinin gelişmesine paralel olarak suç ve suçlu profillerinde değişiklik olduğu, bu suç türlerinden en yaygın ve riski en az olan türünün ise bilişim alanında meydana geldiği ifade edildi. Açılamada bunlar arasında son zamanlarda kontör dolandırıcılığının geldiği kaydedildi. Emniyetin verdiği bilgiye göre bu tip dolandırıcılar, mağdur olarak genellikle kendilerine suç işlemekten korkan, suç ve suçlu ile ilgisi bulunmayan, kanun ve nizamlara saygılı vatandaşları seçiyor. Tespit ettikleri vatandaşın cep telefonunu arayan şahıslar kendilerini emniyet, jandarma veya savcılıktan polis, komiser, subay veya savcı olarak tanıtıyor. Bu şekilde mağdur vatandaş ile diyalog kuran dolandırıcılar, bu konuşmalar esnasında mağdur vatandaşın inanması amacıyla polis telsizi konuşmalarının duyulmasını da sağlayarak inandırıcılık sağlıyor. Olayın çözülmesi ve vatandaşın sözde mağduriyetinin giderilmesi amacıyla en yakın markete giderek kontör alması ve şifrelerinin kendilerine bildirilmesini isteyen dolandırıcılar, vatandaşın bu işlemi gerçekleştirmesi halinde hedefine ulaşıyor.

Bu şekilde meydana gelen dolandırıcılık olaylarının önlenmesi amacıyla vatandaşların tanımadıkları numaralardan kendilerini arayarak benzer ifadeler kullanan şahıs ya da şahıslara kesinlikle inanmamalarını isteyen polis yetkilileri, bu gibi durumlarda 155 Polis İmdat veya en yakın polis merkezine bildirmelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber