Bakanlıktan Hakim Övüç soruşturmasına açıklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2008 19:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ankara - Adalet Bakanlığı'ndan, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tazminat ödemesine karar veren hakim Sevgi Övüç hakkında başlatılan soruşturmanın" rutin denetim sonucunda yapıldığı ve hazırlanan müfettiş raporunun Başbakan Erdoğan hakkındaki davayla hiçbir ilgisi bulunmadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede, "Yargıç Övüç'ün odası arandı - Gözdağı gibi baskın", "Yargıca 6 müfettişle baskın" başlıklarıyla yayımlanan haberde gerçek dışı bilgilere yer verildiği belirtildi.

Ocak-Mayıs 2008 döneminde Kartal Adalet Daireleri ve Hakimliklerinde gerçekleştirilen olağan denetim sırasında 8 müfettiş tarafından bütün hakim ve savcıların işlemlerinin denetlendiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bu denetimler sırasında haberde adı geçen hakimin 207 davanın gerekçeli kararlarını 15 günlük yasal süresinde yazmayıp 1 ay ile 6 ay arasında değişen sürelerle geciktirdiği tespit edilmiştir. Bunun üzerine hakim hakkında süresinde yazılmayan gerekçeli kararların fazla olması ve gecikme sürelerinin uzun olması nedeniyle 1 başmüfettiş tarafından soruşturma yapılmıştır. Soruşturma sonucunda görevi ihmal suçundan kovuşturma yapılması ve disiplin yönünden gereğinin takdiri için dosyanın Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna gönderilmesi 30 Haziran 2008 tarihli olurla uygun görülmüştür. Rutin denetim sonucunda yapılan bu soruşturmanın ve hazırlanan müfettiş raporunun, Başbakan Erdoğan hakkındaki davayla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber