Yılan hikayesine dönen cepte operatör değişikliği 9 Kasım'da başlıyor

Haber Giriş : 07 Ekim 2008 22:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Numarasından memnun, ancak operatöründen rahatsız olanların değişiklik başvuruları 9 Kasım da başlıyor. Numara taşıma işlemi 6 gün içinde gerçekleşecek.

- uygulamasının ne zaman başlayacağı yılan hikayesine dönen cep telefonlarında numara değişikliğinin yapılabilmesi artık gerçek oluyor.

Turkcell, Vodafone ve Avea gibi GSM operatörleri arasında numara taşıma işlemi 9 Kasım'da başlıyor.

Uygulama ile aboneler telefon numaralarında hiçbir değişiklik yapmadan bir operatörden diğerine geçebilecek. Cep telefonu numarasını taşımak isteyen aboneler bunun için geçmek istedikleri operatöre bizzat müracaat etmeleri gerekiyor.

-İŞLEM 6 GÜNDE TAMAM-

ANKA'ın edindiği bilgiye göre, numara taşıma işlemini bizzat numara sahibi yapabilecek. Başkasının adına kayıtlı olan bir numarayı bir başkası kullanıyor olsa bile taşıma işlemi yaptıramayacak. Abonelerin başvuru yapmasının ardından alıcı operatör başvuruyu 2 gün içinde inceleyecek ve ardından merkezi sistemde 2 gün sürecek bir inceleme yapılacak. Verici operatörün incelemesi de iki gün sürecek. Böylece numara taşıma işlemi 6 gün içinde tamamlanacak. Bu 6 gün boyunca abonelerin telefonu kapalı olmayacak. Müracaat yapılırken doldurulacak formda numaranın günün hangi saatinde aktarılmasının istendiği sorulacak. Burada 3 seçenek olacak: 00.00-08.00, 08.00-16.00 ya da 16.00-24.00 saatleri arasında numara taşınabilecek. Aboneler aktarım olayı gerçekleşene kadar telefonlarını kullanmaya devam edebilecekler. Aktarma işlemi gerçekleşirken, bir operatör keserken diğeri alacak. Bunun için iki operatöre de en fazla 15'er dakika süre veriliyor.

Konuyla ilgili olarak Tüketici Dernekleri Federasyonu TÜDEF, yarın Ankara'da bir basın toplantısı düzenleyecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber