Milli Eğitim Bakanı Aktütün haberlerini yalanladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2008 12:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Aktütün İlköğretim Okulu ile ilgili yapılan haberlere tepki göstererek, "Aktütün ile ilgili haberler kesinlikle yalan haberdir" dedi.

Çelik, "Cumhuriyet Eğitim Gezileri"ne giden öğrencilerin uğurlanması için MEB Şura Salonu'nda düzenlenen tören öncesinde gazetecilerin "Aktütün İlköğretim Okulu ile ilgili iddialara" ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin her tarafında bazı eksiklikler, aksaklıklar olabileceğini, bunu bildirdiği zaman medyaya müteşekkir olacaklarını ifade eden Çelik, medyanın demokrasilerde yöneticilerin gözü kulağı olduğunu söyledi. Bakan Çelik, şunları kaydetti:

"Ancak Aktütün ile ilgili medyanın yaptığı haberler kesinlikle yalan haberdir. Bu sorumsuz yayınları yapan insanların neye hizmet ettiklerini aslında çok iyi bilmeleri gerekiyor. Biz teröre meşruiyet mi kazandırmaya çalışıyoruz? Günlerdir Aktütün'deki çocukları konu mankeni gibi kullanan, o küçücük çocuklara makyaj yaparak televizyonların önüne çıkaran insanlar yayıncılık yaptıklarını mı sanıyorlar?

Biz oraya 2 öğretmen göndermişiz. Dün basın bildirisi yayınlandı. Burada öğretmen bulunduğunu, okulun açık olduğunu ifade ettik. Buna rağmen ısrarlı bir şekilde nedense... Öğretmen olmaması sizin daha mı çok işinize geliyor? Şemdinli'ye hükümetimiz döneminde sadece KÖYDES Projesi kapsamında 20 trilyonluk yatırım yapılmıştır. Aktütün bir köy değil, bir mezradır. Konur köyüne bağlı bir mezradır. Ben bölgeyi avucumun içi gibi bilen bir insanım, ben oralara giden insanım. Biz Konur köyüne kale gibi, müstakil okul yaptık. Ankara'da durup, burada ahkam kesmek aslında çok kolaydır. Bölge halkı, götürdüğümüz hizmetlerden dolayı, vatandaşa sosyal hizmeti iliklerine kadar hissettirdiğimiz için Türkiye ortalamasının 7-8 puan üzerinde oy vermiştir.

Aktütün terör yapan bir köy değil. Aktütün teröre maruz olan bir köydür. 'Aktütünlü çocuklar okulsuz kaldı, doktor gitmedi. Ne yapsınlar. Başka çareleri yoktu. Hepsi terörist oldu' gibi bir mesaj veriliyor. Bu doğru bir yaklaşım değil. Diyarbakır'ın merkezinde polis okulundan çıkan insanlara saldırılıyor. Bunun öğretmenle, öğretmensizlikle bir ilgisi olabilir mi? Dünden beri ilin valisi, ilin milli eğitim müdürü ve kaymakamı ile görüşüyorum. Bir medya kuruluşu yalan bir haber yapıyor. Kendi yalanını doğrulamak için yalan üstüne tekrar yalan haber üretmeye çalışıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber