Sınıf öğretmenleri kendi branşlarına geçecek

Haber Giriş : 17 Kasım 2004 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim fakültelerinin farklı bölümlerinden mezun olup sınıf öğretmenliği yapanlar artık kendi branşlarında görev yapacak.

Sınıf öğretmeni mezununun yeterli olmadığı dönemde Milli Eğitim Bakanlığı'nca atanan mühendis, veteriner ve peyzaj mimarları diğer bakanlıklara yatay geçiş yapabilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı sınıf öğretmeni mezunun yeterli olmadığı dönemlerde eğitim fakültelerinin farklı bölümlerinden mezun olanları ?sınıf öğrtemeni ? olarak bünyesine aldı. Fizik, matematik, beden eğitimi, tarih gibi branşlarda eğitim alan binlerce öğretmen ?sınıf öğretmeni? oldu.

Bakanlığın uygulamaya koyduğu yeni sistem ile ?sınıf öğretmenlerinin? kendi branşlarında görev yapmasının önü açılıyor. İlk etapta 6 bin öğretmen asli branşlarına geçti. Bundan sonra da öğretmenlerin kendi branşı dışında ders vermesi uygulaması son buluyor.

Daha önce veteriner, peyzaj mimarı, mühendis, sanat tarihçisi, arkeolog, antropolog gibi Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan farklı meslek gruplarındaki yüzlerce sınıf öğretmeni de diğer bakanlıklara yatay geçiş yapabilecek. Atamalar bakanlıkların ihtiyaçlarına ve isteğe göre de düzenlenebilecek.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber