Ergenekon duruşması yarına ertelendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2008 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Ergenekon? davasının duruşması, yarın saat 09.30'a ertelendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda görülen davanın bugünkü duruşması sona erdi.

Mahkeme, duruşmayı yarın saat 09.30'a erteledi.

Mahkeme Heyeti ayrıca, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan, Tuncay Güney'in konumunun sorulmasına karar verdi.


Sanık ve avukatların talepleri dinlenildi

- Ergenekon davasının 7'nci duruşmasının öğleden sonraki oturumunda, iddianamenin okunmasına ara verildikten sonra, sanık ve avukatların talepleri dinlenildi.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümüne, hastaneden geldiği belirtilen tutuklu sanık Hayrettin Ertekin de katıldı.

İddianamenin okunması sırasında söz alan avukat Kadir Kartal, iddianamenin 516. sayfasına kadar okunmasının yeterli olduğunu söyledi.

Kartal, iddianamenin geri kalanının tekrar olduğunu ileri sürerek, bundan sonrasının okunmamasını istedi.

Tutuklu sanık Oktay Yıldırım'ın avukatı Murat İnan da iddianame okunurken müvekkiliyle ilgili 530. sayfanın atlandığını dile getirerek, bu bölümün okunmasını talep etti. Bunun üzerine bu sayfa Cumhuriyet Savcısı tarafından okundu.

Cumhuriyet Savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın'ın iddianameyi dönüşümlü okumasına, saat 15.55'te ara verildi. Daha sonra mahkeme heyetince sanıklar ve avukatların dinlenilmesine başlandı.

Duruşmada söz alan, Veli Küçük'ün avukatı ve kızı Zeynep Küçük, bugüne kadar, daha önceden yazılı yaptıkları talepleri duruşmalarda sözlü dile getirmediğini söyledi.

Ayrıca sözlü talepte bulunmanın, müvekkiline, diğer sanıklara veya mahkemeye bir fayda sağlamayacağını düşündüğü için bu şekilde davrandıklarını anlatan avukat Küçük, müvekkiliyle ilgili soruşturmada başından beri gündem yaratılmaya çalışıldığını ve dezenformasyon yapıldığını, buna izin vermemek için de sözlü talepte bulunmadıklarını ifade etti.

Avukat Küçük, "70 ayrı dedikodu ürünü ithamın iddianamenin içine taşındığını tespit ettik. Tahliye istemememiz bile yanlış yorumlanmıştır. Yazılı tahliye talebini sözlü olarak yenileme gereği duymamıştık. İddiaların tamamı asılsızdır. Bu durumda müvekkilimin, değil aylarca, günlerce, bir saat bile tutuklu kalmasını sağlayacak haklı bir gerekçe yoktur" diye konuştu. Duruşmaya saat 16.50'de ara verildi.


Ergenekon iddianamesi, ilk kez sessiz bir ortamda okunuyor

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'nde devam eden Ergenekon duruşmasının bugünkü oturumunda iddianameye hiçbir itirazın gelmemesi dikkat çekti. Daha önceki duruşmaların aksine iddianame, sessiz bir ortamda okundu. Mahkeme, 482. sayfaya gelindiğinde duruşmaya ara verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon duruşmasında iddianamenin okunmasına devam edildi. Bugün, iddianamenin Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik bombalı saldırıların yer aldığı bölümleri okundu. Önceki duruşmaların aksine hiçbir sanık ve avukat, iddianameye itiraz etmedi. Mahkeme başkanı, 482. sayfaya gelindiğinde duruşmaya öğle arası verdi. Bu arada, bugünkü duruşmanın tutuklu sanıkların yanı sarı, sadece 10 tutuksuz sanık ve toplam 10 avukatla başlaması dikkat çekti.

Öte yandan, tutuksuz sanık Hayrullah Mahmut Özgür, duruşmaya ilk kez katıldı. Kimlik tespiti sırasında adresinin bulunmadığını belirten Özgür, anne ve babasının adresini yazışma adresi olarak verdi. Gazeteci olduğunu belirten Özgür, Aydın Doğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 10 gün hapis cezası aldığını söyledi. "Gelirin yok mu?" diye sorusuna Özgür, "Sizin gibi devlet bana maaş vermiyor. Devlete sahip çıktığım için buradayım. 4 yıldır gelirim yok." cevabını verdi. Bu ifadeler üzerine mahkeme başkanı, "Konuşmalarınıza dikkat edin, size sorulan sorulara cevap verin" diye uyarılarda bulundu. "Sorularınızın tam karşılığı bu" cevabını veren Özgür, hiçbir sosyal güvencesinin olmadığını ifade etti.


Ergenekon Davasının 7'nci duruşması başladı

- "Ergenekon" soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 46'sı tutuklu 86 sanıklı davanın 7'nci duruşmasının görülmesine başlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen davanın duruşmasına, aralarında Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de bulunduğu 45 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanıklardan Hayrettin Ertekin ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada, Ali Yasak ve Güler Kömürcü Öztürk'ün de aralarında yer aldığı 10 tutuksuz sanık da hazır bulundu.

Duruşmada, sanık ve katılanların tespitinin ardından Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel tarafından iddianamenin daha önceki celse kalınan 443'üncü sayfasından itibaren okunmasına devam ediliyor.

Bu arada, duruşma salonunun arka bölüme doğru biraz daha büyütülmesi amacıyla bahçede inşaat çalışmasına başlandığı görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber