Polis Meslek Yüksek Okulları eğitime başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2008 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis adayları, yeni eğitim ve öğretim dönemine törenle başladı

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), 1015 öğrencisi ile 2008-2009 yılı 8. eğitim ve öğretim dönemine başladı. Okulun spor salonunda yapılan açılış töreninde öğrenciler, heyecanlı tavırlarıyla dikkat çekti. Bürokratlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve velilerin de katıldığı açılış töreninde ikinci sınıfta okuyan 501 öğrenci arasından dereye giren polis adaylarına hediyeleri takdim edildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Hüseyin Yılmaz, öğrencileri interaktif ortamda modern eğitim sistemleri ile eğittiklerini söyledi. Yılmaz, "Eğitim sürecinde Atatürk ilke ve inkılaplarını içtenlikle benimseyecek, Anayasa'nın başlangıç bölümündeki değerlere bağlı kalacak, devletin temel niteliklerini özümseyip savunucusu olacak, Türk Milleti'nin milli, manevi, insani ve ahlaki değerlerini benimseyip bunları davranış haline getirecek, polis mesleğinin şeref ve haysiyetiyle örtüşecek ahlak ve görgü kurallarına uyacak şekilde öğrencilerimizi yetiştiriceğiz. Unutmayınız ki zor bir göreve talip oldunuz. Ama o kadar da şerefli ve gururlu bir mesleği seçtiniz. Buradaki amaç, kültür etkileşimi içerisinde olmanız ve kendinizi iyi geliştirmenizdir. Kendinizi yenilemezseniz, yaşadığınız toplumun seviyesine ulaşamazsınız." dedi.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise polisin, toplumda iç güvenliği sağlamada kolluk görevi gören, yasal ve hukuksal denetimi gerçekleştirip devlete olan bağlılığı artıran, Türk Cumhuriyeti Devleti'nin sonsuza kadar yaşamasına en büyük katkıyı sağlayan kamu görevlilerinden biri olduğunu hatırlattı. Güvenlik güçlerinin devletin birlik ve beraberliğini sağlamada ortak hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Güzeloğlu, devletin nasıl kurulduğunu, ne fedakarlıklarla buraya gelindiğinin bilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Geçen yılki eğitim ve öğretim dönemini başarıyla tamamlayıp dereceye giren Mehmet Öztürk, Ömer Altındal ve Hasan Gölek'e hediyelerinin verilmesinde sonra tören, Samsun Sağra Sıhhiye Okulu'ndan Tankçı Albay İsmail Yılmaz'ın Atatürk İlke ve İnkilapları konusunda ilk dersi vermesiyle devam etti. Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay İrfan Kaya, OMÜ Rektörü Prof.Dr. Prof. Dr. Hüseyin Akan, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, çok sayıda bürokrat ve polis gazileri de hazır bulundu. Tören, okul öğrencilerinin Polis Marşı ve 10. Yıl Marşı'nı söylemesiyle sona erdi.

PMYO'daki 2 yıllık eğitimde polis adaylarını zorlu bir dönem bekliyor. Öğrenciler, mesleki derslerin yanı sıra Atatürk ilkeleri, yabancı dil, toplum psikolojileri ve halkla ilişkiler dersi görecek Garnizon Komutanlığı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Barosu, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde görevli uzman öğretim görevlileri tarafından ders verilecek.


Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu eğitime başladı

Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı törenle başladı.

Törende konuşan Vali Necati Şentürk, güvenliğin olmadığı yerde huzur, eğitim, yatırım ve kalkınmadan bahsedilmeyeceğini belirterek, "Güvenliğin olmadığı yerde ekonomik kalkınma ve sanayileşme de olmaz. Ekonomik kalkınma olmayan yerde istihdam olmaz. İstihdam olmayan yerde de eğitim ve öğretim olmaz." dedi.

Günümüzde Polis Teşkilatı'nda çok modern yöntemler kullanıldığını, gelişen teknoloji ile birlikte suçludan suçluya değil de suçtan suçluya ulaşılmaya başlandığını ifade eden Şentürk, "İç ve dış güvenliğimiz çok önemlidir. Bir ülkede hukukun üstünlüğünün sağlanması, insan haklarının korunması güvenliğe bağlıdır. İşadamlarını yatırıma davet ediyoruz. Ama onlar önce güvenlik ve huzuru soruyorlar. Eğitim ve öğretimde öyledir. Güvenlik içte ve dışta çok önem arz ediyor." diye konuştu.

Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Zafer Urgancı ise, üç yıllık bir geçmişleri olmasına rağmen adından söz ettiren bir okul haline geldiklerini vurgulayarak, "Bu okuldan mezun olan polis memurlarının neredeyse tamamı atandıkları kadrolarda disiplinli ve gayretli tutum ve davranışları ile dikkat çekmiş, adeta birim amirleri tarafından kapışılmıştır." şeklinde konuştu.

Bu durum sevindirici olmakla birlikte, sorumluluğu da artırdığına dikkat çeken Urgancı, şunları söyledi: "Hedefimiz, okulumuzu ileride iyi polis yetiştirme konusunda bir makam haline getirmektir. Bu gün okulumuzda 18'i amir olmak üzere toplam 66 personel görev yapmakta ve dersler konularında uzman 27 öğretim görevlisi tarafından verilmektedir. Okulumuzda 252 öğrenci eğitim ve öğretim görmektedir."

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere belgeleri verildi, Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Yard. Doç. Dr. Halil Leylak, ilk derste Atatürkçülük konusunu işledi.

Törene Belediye Başkanı Mervan Gül, 3. KomandoTugay Komutanı Tuğgeneral Özhan Ayaş, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ve diğer davetliler de katıldı.


Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu'nda açılış töreni

Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 2008-2009 eğitim öğretim yılının açılışı nedeniyle tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende konuşan Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Recep Özmen, toplumun huzur ve güvenliğini sağlayan kolluk teşkilatlarının yetiştirilmesinde, fiziksel gücün yanı sıra bilgi ve teknoloji donanımlarına da ağırlık verdiklerini belirterek, "Bilginin sermaye ve zenginlik kabul edildiği bu dönemde, 2001 yılından itibaren yüksek okulumuz bilgi toplumu polisini yetiştirmek amacıyla 6 dönem halinde genç polis yetiştirmiş, yetiştirilen bu polisler ülke sathına dağılmıştır." dedi.

Vali Yardımcısı Orhan Çiftçi ise, emniyet güçlerinin başarılı olmasında, halk ile kaynaşmanın büyük önem taşıdığına işaret etti.

Konuşmaların ardından 2008-2009 yılı eğitim öğretim yılının ilk dersini Prof. Dr. Mehmet Tikici, "Kişisel Gelişimin iki faktörü: kendine güven ve motivasyon" başlıklı sunumuyla verdi.

Törene Vali Yardımcısı Orhan Çiftçi, 2. Ordu Hareket Kurmay Yar Başkanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber