40 bin polis ve 70 bin sağlık çalışanına eğitim verilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2008 23:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı ve BM Nüfus Fonu tarafından ortaklaşa sürdürülen "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi" kapsamında 40 bin polis ve 70 bin sağlık çalışanının "Kadına yönelik şiddet" konusunda eğitileceği bildirildi.

Adana Hekimevi'nde düzenlenen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Sağlık Personelinin Rolü ve Uygulanacak Prosedürler Eğitimi"nde konuşan Proje Koordinatörü Dr. Serap Şener, Başbakanlığın 2006 yılında yayınladığı genelge doğrultusunda kadın ve çocuğa yönelik şiddetin önlenmesi için yapılması gerekenlerin belirlendiğini söyledi.

Şener, yapılacak çalışmaların sonunda Türkiye'de şiddete maruz kalan kadınlarla ilgili veri tabanı oluşturacaklarını ifade etti. Şener, proje kapsamındaki çalışmalarda eğitim alan eğiticilerin bulundukları meslek grubunda, aile içi şiddette maruz kalan kadınları koruma yöntemleri ile ilgili ders vereceğini kaydetti. Şener, "Konuyla ilgili ilk etapta, 250 polis ile 390 sağlık yöneticisi eğitim aldı. Bir süre önce eğiticilerin başlattığı seminerler ile 70 bin sağlık, 40 bin polis görevlisi aile içi şiddet ile ilgili eğitilecek. Yakın zamanda proje kapsamında yargı ve medya mensupları da eğitime tabi tutulacak. Bu eğitimlerle aile içi şiddet konusunda ulusal eylem planımızı belirleyeceğiz. Bu meslek gruplarına eğitim çok önemli. Çünkü, şiddet mağdurlarının şiddet deneyimleri hakkında konuşabilmelerinin yolu kendilerine bu hizmeti verenlere karşı güven duymalarından geçiyor" dedi.

Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Uzman Dr. Nurettin Özdener de, aile içi şiddete maruz kalan veya risk altındaki kadının şiddetle baş etmesine destek olmak üzere başvurabileceği kurum ve kuruluşlar tarafından sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılması amacıyla, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında protokol imzalandığını söyledi.

Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Sağlık Müdür Yardımcısı Mehmet Uluyurt'un da katıldığı "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Sağlık Personelinin Rolü ve Uygulanacak Prosedürler Eğitimi" kapsamında sağlık personeline "Toplumsal cinsiyet eşitliği-kadına yönelik aile içi şiddet, yasal düzenlemeler-şiddete maruz kalan kadınlara sunulan hizmetler, şiddetin kadın sağlığına etkisi-aile içi şiddetle mücadele programı, sağlık hizmetleri sunumu, şiddet mağduruyla iletişim ve görüşme teknikleri" konularında eğitim verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber