Çocuk yurtlarında bir bakıcı anne 40 çocuğa bakıyor

Haber Giriş : 07 Kasım 2008 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, İngiliz Düşesi Sarah Ferguson'un Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı çocuk yurtlarında çektiği görüntülere tepki gösterdi.

Yurtlarda bir bakıcı annenin 40 çocuğa bakmak durumunda kaldığını ifade eden Kahveci, ?Bebek ölümlerinden sağlık çalışanlarını sorumlu tutmak gibi yurtlarda yaşanan sorunlarla SHÇEK çalışanlarını mahkûm etmek sorunun gerçek nedenini görememektir? dedi. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı açıklamada, İngiliz Düşesi Sarah Ferguson'un, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı kurumlarda çalışanların işkence yapıyor izlenimi uyandırmaya çalıştığını savunarak ?Gizli kamerayla niyeti belli bir şekilde kayıt yapan İngiliz Düşesi SHÇEK çalışanlarını ağır suçlamalarla karşı karşıya bırakmıştır? dedi.

Toplumu SHÇEK çalışanlarına karşı infiale sürükleyebilecek böyle bir karalama kampanyasına herkesin dikkatli davranarak alet olmaması gerektiğini ifade eden Kahveci, ?Bebek ölümlerinden sağlık çalışanlarını sorumlu tutmak gibi yurtlarda yaşanan sorunlarla SHÇEK çalışanlarını mahkûm etmek sorunun gerçek nedenini görememektir. Suçu birilerine atarak gerçekten uzaklaşmaktır? diye konuştu.

-SHÇEK'E YETERLİ PERSONEL ALIMI YAPILMIYOR-

Kahveci, SHÇEK'e bağlı kurumların ve bu kurumlarda çalışanların sorunlarını yıllardır dile getirmelerine rağmen bir türlü çözüm için adım atılmadığına işaret ederek ?Çalışanlar düşük ücretlere mahkum edilmişlerdir. SHÇEK Başbakanlığa bağlı birimler arasında en hor görüleni olmuştur. Bugün çalışanlar ilk fırsatını bulduklarında SHÇEK'ten diğer kurumlara geçiş yapmaktadırlar? dedi. Bakıma muhtaç insanlarımızın her geçen gün arttığı Türkiye'de ne yazık ki SHÇEK'e yeterli personel alımı yapılmadığını belirten Kahveci şunları söyledi:

?Personelin sosyal ve mali haklarında gerekli iyileştirmelere gidilmemiştir. Bir bakıcı annenin 40 çocuğa bakmak durumunda bırakıldığı bir manzaranın acil olarak düzeltilmesi gerekmektedir. Kuruluşların fiziksel yapıları ihtiyaçlara cevap verememektedir. SHÇEK'te tüm bu sorunlar acilen çözülmelidir.?

-?SOSYAL DEVLETİN GEREĞİ İNSANINA SAHİP ÇIKMAKTIR?-

SHÇEK'in devletin sosyal devlet olarak kendini ispatladığı en önemli kurum olduğunu belirten Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci şöyle devam etti:

?Ne yazık ki bizde sosyal devlet anlayışı kömür dağıtmaktan, insanları bedavacılığa alıştırmaktan öteye gitmiyor. Böyle bir anlayışla da asla sosyal devlet olunamıyor. Bu nedenle siyasiler SHÇEK'teki gerçek sorunların farkına vararak çözüm bulmalı sosyal devleti, devlete emanet edilen muhtaç insanlara sundukları hizmetlerle ispat etmelidirler. Bu hizmeti sunmakla görevlendirdikleri personelin kaliteli hizmet vermesini sağlayacak alanları ve imkanları oluşturmalıdırlar. Çalışanlara üvey evlat muamelesi yapmaktan vazgeçmelidirler.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber