Vali: İmamlardan da silah ruhsatı talepleri var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2008 19:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon Valisi Nuri Okutan, "Son dönemlerde öğretim üyelerinden de imamlardan da silah ruhsatı talepleri var, bu talepleri anlayışla karşılayamam" dedi.

Vali Okutan, yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'de bir silah sevgisi olduğunu belirterek, "Bu silah sevgisini anlayışla karşılıyorum. Bu silah sevgisinin kökünde şöyle bir anlayış vardır; Silah kimseye teşhir edilmez, gösterilmezdi. Olur olmaz yerde de silah atılmazdı. Silah sevgisinin arkasında böyle bir kültür, böyle bir birikim vardır" diye konuştu.

Silah sevgisini bu manada anlayışla karşıladığını ifade eden Okutan, "Son dönemde öğretim üyelerinden de imamlardan da silah ruhsatı talepleri var, bu talepleri anlayışla karşılayamam. En küçük gösteride, sevinçte, üzüntüde silah kullanılmasını anlayışla karşılamak mümkün değil" dedi.

Vali Okutan, "Trabzon'un silahla anılmasını arzu etmiyorum. Trabzon, bir kültür, sanat ve estetik şehridir. İnsanlar silah taşıyacaksa, ihtiyaç hissediyorsa taşır. Ama silah taşımanın da bir kültürü vardır. Kimse üzerinde silah olduğunu bilmez. En ufak bir olayda silah atılıyor. Bu durum sadece Trabzon'da değil Türkiye'de böyle. Benden köyde de yaylada da silah ruhsatı istiyorlar. Her önüne gelenin silah ruhsatı istemesini doğru bulmuyorum. Bunun içinde gerekli önlemleri alıyoruz. Silah ruhsatı konusunu bir sisteme bağladık. Bu sistem olumlu bir şekilde işleyişini sürdürüyor. Ruhsat vereceğimiz kişileri artık özenle seçiyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber