Okula gidemedi, okul ona geldi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2008 15:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Fatih YILMAZ-Türkiye

MUĞLA- Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Muğla'da bir ilke imza atarak, okula gelemeyen hasta bir öğrencinin evine sözleşmeli öğretmen ataması yaptı. Buna göre atanan öğretmen, cam hastalığına yakalanan ve her fırsatta bir tarafı kırılan öğrencisine hafta içi her gün okul saatleri çerçevesinde evinde eğitim veriyor.

Teslime Malpınar, halk arasında 'cam hastalığı' olarak bilinen Osteogenesis İmperfekta hastalığı ile mücadele ediyor. Ailesi kızlarının bu hastalığa yakalandığını 1.5 yaşında muayene için götürdükleri hastanede, kollarının ve ayaklarının kırılması sonrasında fark etti. 8 yıllık hayatının büyük bölümünü alçı içerisinde geçiren, ailesinin 'yaşayamaz' dediği Teslime, şimdi gösterdiği büyük gayretle ailesine umut oluyor. Her fırsatta okuma isteğini dile getirerek geçen yıl Karaçulha İlköğretim Okulu'na kayıt ettirilen Teslime, hastalığı nedeniyle okulda zor günler geçirince bu yıl eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Okumayı çok seven Teslime, milletvekillerine mektup yazarak onlara okumak istediğini, kendisine yardım edilmesini istedi. Teslime'nin bu okuma azmi cevap buldu ve Muğla'da bir ilke imza atılarak Teslime için sözleşmeli öğretmen ataması yapıldı.

Okul yönetimi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün girişimleri ile Fethiye Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından onaylanan eğitim programı kapsamında Teslime eğitimini okulda değil evinde sürdürüyor. Vahide Ongün isimli öğretmen hafta içi her gün okula geliyor gibi Malpınar ailesinin evine geliyor, normal bir öğretmenin mesai saatlerine riayet ederek görevini tamamlıyor. Haftada 28 saat Teslime'ye ders veren öğretmen Vahide Ongun, yaşadıklarının kendisi için de farklı bir tecrübe olduğunu anlatıyor.

Yeniden evinde de olsa okuluna devam etme fırsatı bulan Teslime, bu isteği ile öğretmeninden de tam not aldı. Atatürk'ü çok sevdiğini belirten ve ilk ezberlediği şiir olan "Atatürk" şiirini okuyan Teslime, evde aldığı eğitimden çok mutlu olduğunu ve büyüdüğünde öğretmen olmak istediğini belirtiyor.

Küçük Teslime'nin babası Adem Malpınar ise "Kızım dokuz yaşında. Tedavisi için götürmediğim hastane kalmadı. Altı yıldır sürekli Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne tedavi için götürdüm. Sonunda bu hastalığın tedavisi olmadığını öğrendim. Kızımın kemikleri rahatsızlığından dolayı en küçük darbede kırılıyor. Evladımızı böyle görmek bizi üzüyor. Ama yetkililerin Teslime'nin sesine kulak verip ona öğretmen ataması da bizi son derece mutlu etti." dedi.

Okul Müdürü Mesut Koç yaptığı açıklamada, Teslime'nin Karaçulha İlköğretim Okulu'nun resmi kayıtlarına göre 2-B sınıfı öğrencisi olduğunu söyledi. Teslime'nin sağlık problemlerinin okula gelip gitmeye elverişli olmadığını kaydeden Müdür Koç, küçük kızın ısrarlı okuma talebi doğrultusunda geçtiğimiz eğitim öğretim yılında birinci sınıfa kaydedildiğini vurguladı. "Geçen yıl öğretmen eksikliği dolayısı ile mevcut öğretmenlerimizi çok kısa bir süre ikinci dönem gönderebildik. Bu kısa çalışmanın sonunda Teslime birinci sınıfı tamamlayarak ikinci sınıfa geçti. Bu yıl da Teslime'nin babası Adem Malpınar'ın da yardımı ile yetkili yerlere gönderdiği mektuplar sonuç buldu. Ve Milli Eğitim Teslime için sözleşmeli öğretmen ataması yaptı." diyen Mesut Koç, uygulamanın Muğla'da bir ilk olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber