Belediye, dağıttığı çantaları bazı öğretmenlerden geri aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2008 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karatay Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilçe merkezinde görev yapan öğretmenlere verdiği çantaların bazılarını 3 gün sonra geri aldı.

Belediyedeki listede isimleri olmadığı gerekçeyle çantaları geri alınan öğretmenler ise belediyeye tepki gösterdi. Bazı öğretmenler, meslektaşlarına uygulanan ayrımı protesto etmek çantayı geri iade etti.

Belediye yetkilileri ise, listeleri güncellemedikleri için tayini çıkan öğretmenlerin çantalarını önce okullara dağıttıklarını, daha sonra da geri topladıklarını ifade etti.

Karatay Belediye'si, öğretmenlere 24 Kasım'da üzerinde belediyenin amblemi bulunan çanta hediye etmek için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden okullarda görevli öğretmenlerin listesini istedi.

Bir promosyon firmasıyla anlaşarak, eylül ayında gönderilen listeye göre çanta yaptıran belediye, hazırlanan çantaları okullara gönderdi. Bu arada okullara yeni öğretmenler atandı.

Bazı öğretmenler ise hastalık ve doğum gibi nedenlerle izne ayrılınca yerlerine ücretli öğretmenler görevlendirildi. Güncellenmeyen listeye göre okullar çanta dağıtan belediye, 3 gün sonra okulları arayıp "Okulunuza fazla çanta vermişiz. Kadrolu öğretmenler dışındaki öğretmenlerin aldığı çantaları geri gönderin" dedi.

Bazı okullara zabıta gönderen belediye çantaları topladı.

Öğretmenler, bu duruma tepki gösterdi. Belediyenin çantaları istediği okullardan biri olan Hacıveyiszade İlköğretim Okulu'na giden belediye yetkilileri kendilerindeki listede öğretmen sayısının 28 gözüktüğünü ancak okulda 30 çantanın olduğunu ifade ederek 2 çantayı geri aldı.

Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda 33 öğretmen bulunuyor. Ancak bu öğretmenlerin 28'i kadrolu, diğer 5 öğretmen ise ücret karşılığı derslere giriyor. Belediye, ücretli öğretmenlere verilen çantalar için okul yönetimini aradı ve çantaları geri istedi.

HİZMETLİ VE MEMURLARA ÇANTA VERİLMEDİ

Öte yandan, okullarda görevli memur ve hizmetlilere çanta verilmedi.

Hizmetli ve memurlar, kendilerinin de eğitim camiasının bir parçası olduklarını kaydederek belediyenin ayrımcılık yaptığını ileri sürüyor.

EĞİTİM-BİR SEN: BELEDİYE KUSURLU

Eğitim-Bir Sen Konya Şube Başkanı Latif Selvi, belediyenin çanta dağıtımı ile ilgili kendilerine bazı şikâyetlerin geldiğini, özellikle memur ve hizmetlilerin sendikayı aradığını söyledi.

Belediyenin kusurlu olduğunu kaydeden Latif Selvi, belediye ile görüştüğünü ve ücretli öğretmenler ile diğer personele çanta verilmemesinin yanlış olduğunu söylediğini aktardı.

Başkan Selvi, "Zaman zaman sendika olarak biz de promosyon veriyoruz. Ama biz 5 bin kayıtlı üyemiz varsa bunu 6-7 bin olarak yaptırıyoruz. Sonuçta promosyon hediyedir. Belediye, Milli Eğitim'den aldığı listeyi güncellemediği için dağıtımda sıkıntılar yaşanmış. Tayin olup giden, gelen var. Bu nedenle çantalar yetmemiş. Belediye, bu şekilde bir açıklama yaptı. Yeni çanta yaptırmalarını ve öğretmenlere dağıtılmasını istedik. Ancak belediye böyle bir imkânlarının olmadığını söyledi." diye konuştu.

YENİ ÇANTALAR DAĞITILACAK

Karatay Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler yetkilileri, çanta verilecek öğretmen listesinin kendilerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verildiğini ve dağıtımın ona göre yapıldığını açıkladı. Şu ana kadar 2 bin civarında çanta dağıtıldığını kaydeden yetkililer, 500 yeni çantanın daha okullara dağıtılması için çalışma yapıldığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber