Bebekler zatürreden ücretsiz aşı ile korunacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2008 12:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

- Sağlık Bakanlığının "Bebekler Artık Zatürre Olmasın" sloganıyla başlattığı çalışma kapsamında, Mayıs 2008'den itibaren doğan tüm bebeklere ücretsiz olarak Konjuge Pnömokok Aşısı (KPA) yapılacağı bildirildi.

Sivas kent merkezi ve ilçelerdeki sağlık ocaklarında görevli sağlık personelinin, bebeklerin zatürreden korunması açısından önem taşıyan "Konjuge Pnömokok Aşısı" hakkında bilgilendirilmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğünce Numune Hastanesi yanındaki anfide eğitim toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Sağlık İl Müdürü Vakkas Özmercan, Sağlık Bakanlığının Sağlıkta Dönüşüm Projesi çerçevesinde "Bebekler Artık Zatürre Olmasın" sloganıyla "Konjuge Pnömokok Aşı" çalışması başlattığını belirtti.

Ücretsiz olan bu aşının Mayıs 2008'den itibaren doğan tüm bebeklere yapılacağını ifade eden Özmercan, bu aşının bebeklere 2'nci, 4'üncü, 6'ncı ve 12'nci aylarda olmak üzere toplam 4 doz olarak uygulanacağını kaydetti.

Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Osman Karakaşlı, KPA'nın, ciddi bir yan etkisi olmayan, güvenilir bir aşı olduğu, bebekleri zatürre başta olmak üzere kulak iltihabı, menenjit ve sinüzit gibi hastalıklara karşı koruduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber