60 öğrenci faciadan döndü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2008 20:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Küçükçekmece'de içinde 60 öğrencinin bulunduğu servis otobüsü freni patlayınca önce park halindeki 3 araca, daha sonra tren yolundaki korkuluk duvarına çarptı. Kazada ölen yada yaralanan olmazken, servis sürücüsü olay yerinden kaçtı.

Küçükçekmece İmaret Caddesi'nde saat 18.00 sıralarında meydana gelen kazada, tadilatta olan Remzi Yurtsever İlköğretim Okulu öğrencilerinin geçici olarak eğitimlerini sürdürdükleri Behiye Pars İlköğretim Okulu'ndan 60 öğrenciyi alan servis otobüsü, bazı öğrencileri indireceği sırada frenleri boşaldı. Yokuş aşağı büyük bir hızla giden 34 JED 09 plakalı otobüs park halindeki 3 araca çarptı. Daha sonra tren yolu duvarını da kıran otobüs, tren yolunda askıda kalarak durabildi. Görgü tanıkları ve çocuklarını almak için tadilatta olan Remzi Yurtsever İlköğretim Okulu'nun önünde bekleyen veliler de duramayan otobüsün peşinden koşturmaya başladılar. Otobüsün durmasıyla birlikte çocuklarını alan veliler, uzun süre olayın şokunu yaşadılar.

Görgü tanığı olan ve kızı otobüste bulunan Behzat Torgaç, "Kızım 4. sınıfa gidiyor. Kaza yapan otobüste bulunuyordu. Biz okulun önünde her akşam servisi bekler ve çocuklarımızı alırdık. Ancak bu sefer otobüs duramadı. Büyük bir hızla yanımızdan geçerek, önce park halindeki otomobillere ardından da tren yolu duvarına çarptı. Allah'ımıza şükürler olsun ki çocuklarımızın burnu bile kanamadı" diye konuştu.

"KAZA YAPAN SÜRÜCÜ KAÇTI"

Görgü tanıkları, ismi öğrenilemeyen servis şoförünün araçtan inerek, "Su içmeye gidiyorum. Çok korktum" diyerek olay yerinden kaçtığını öne sürdüler.

Mahalle sakinleri ise, kazadan 5 dakika önce yolcu treninin geçtiğini belirterek, "Eğer otobüs araçlara çarpıp yavaşlamamış olsa veya 5 dakika önce aynı hızla tren yoluna girebilir ve facia olabilirdi" diye konuştular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber