Kartepe'de 15 santimetre kar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2008 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli - Kocaeli'nin kış sporları merkezi Kartepe'de dün akşam etkili olan kar yağışının ardından kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

The Green Park Otel Kurumsal İletişim Müdürü Birol Aydın, Samanlı Dağları'nın 1640 rakımlı zirvesinde bulunan Kartepe'deki otelin kayak tesislerinde aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu kar kalınlığının 15 santimetreye yükseldiğini söyledi.

Karın hem kendilerini hem de kış sporlarıyla ilgilenenleri sevindirdiğini ifade eden Aydın, İstanbul'a en yakın kış sporları merkezi Kartepe'de uzunlukları 400 ile 3 bin 500 metre arasında değişen 14 kayak pisti bulunduğunu, 3'ünde telesiyej, 1'inde teleski olan pistlerin derecelerinin zor, orta ve kolay arasında değiştiğini, kar kalınlığının 80 santimetreye ulaşması halinde pistlerin kayak tutkunlarının hizmetine açılacağını kaydetti.

Kayak pistleri, 5 yıldızlı oteli, doğal güzellikleri, eşsiz manzarasıyla Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi'ne hakim Kartepe, özellikle hafta sonu adeta İstanbulluların akınına uğruyor.

Kartepe'deki tek otel olan The Green Park Otel, konaklamanın yanı sıra Kartepe'ye günübirlik gelenlere kayak, snowboard, ayakkabı ve baton kiralama imkanı da sunuyor.

Doğa tutkunları, Kartepe yakınlarındaki Kuzu ve Altıoluk yaylalarında kamp, piknik ve yürüyüş yapabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber