Maliyecilere de kimlik sorun uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2008 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Müdürlüğü'nün 'polislere kimlik sorun' uyarısından sonra Defterdarlık'tan da maliyeciler için benzer uyarı geldi.

Bazı kişilerin vergi mükelleflerine giderek Maliye Bakanlığı'nın adını kullanarak çıkar sağlamaya çalıştığını söyleyen Burdur Defterdarı Ramazan Taşaltın, "Böyle taleple gelenlerin kimliklerinin iyi kontrol edilmesi gerekir." dedi.

Defterdar Taşaltın, son günlerde, kendini Maliyeci olarak tanıtan kişilerin vergi mükelleflerinden değişik yöntemlerle, satış, tahsilât, teslimat ve yemek organizasyonları yaparak haksız kazanç elde etmeye çalıştıkları ihbarlarını aldıklarını söyledi. Maliye kokartlarıyla vergi mükelleflerine gidip çeşitli ürün satışı yapanların vergi mükellefiyeti açtırıp, fatura düzenleyebildiklerini belirten Taşaltın, "Teşkilatımız mensuplarına ait isimler kullanılmak suretiyle maliye camiası yararına yemek veya benzeri organizasyonlar düzenlendiği söylenip davetiye, eşantiyon eşya, ajanda gibi satışlar da yapıldığı ihbarını aldık. Oysa gazete, dergi, CD, broşür ve yemek organizasyonlarıyla kurumumuzun hiçbir ilgisi yok." diye konuştu.

Taşaltın, sahte yaka kartları ile dükkânları teftişe çıkan dolandırıcıların 'Vergi borcunuzu sildirelim' vaadiyle esnaftan para topladığını da aktardı. 2000'li yılların başında görülen sahte maliyecilerin geçen yıldan itibaren tekrar sahneye çıktığını ifade eden Taşaltın, şunları söyledi: "Bu kimselerin sahte kimlik bastırıp Maliye Bakanlığı'nda çalıştıklarını beyan ettiklerini tespit ettik. Vergi borcunun sildirilmesi vaadinin yanı sıra 5 -10 YTL'ye kitap ve gazete satışı yapıyorlar. Mükelleflerden bu taleplerle gelenlere inanmamalarını istiyoruz. Maliyeciler hiç kimseye zorla ve ücretli davetiye, eşantiyon eşya, gazete, dergi, CD ve yayın satmaz. Böyle taleple gelenlerin kimliklerinin iyi kontrol edilmeli, şüpheli durumlarda bizler haberdar edilmeliyiz. Mükellefleri bu tür durumlarda cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz. Kendileri üzerinde baskı kuranları da Alo Maliye 189 hattına şikâyet etmeli."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber