Doğu Anadolu donuyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2008 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, Erzurum ve Ardahan'da eksi 27 derece olarak belirlendi.

Doğu Anadolu Bölgesi, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında. Bölgede, gece en düşük hava sıcaklıkları, eksi 27 dereceyle Erzurum ve Ardahan'da ölçülürken, diğer illerde gece en düşük hava sıcaklıkları Kars'ta eksi 21, Erzincan'da eksi 12 ve Iğdır'da eksi 6 derece olarak kaydedildi.

Bölgede bugün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının da sıfırın altında olmak üzere, Erzurum'da 13, Erzincan'da 3, Kars'ta 6 ve Ardahan'da 12 derece olacağı tahmin ediliyor.

Yetkililer, bölge genelinde soğuk hava şartlarının, 17 Aralık tarihine kadar etkisini sürdürmesinin beklendiğini ifade ederek, vatandaşların özellikle gece aşırı soğuk hava şartlarına karşı hazırlıklı olmalarını istediler.

Bu arada, bölgede sabah saatlerinde birçok vatandaşın, donan araçlarını tüp yardımıyla ısıtarak çalıştırmak için uğraştığı gözlendi.

Kızılırmak dondu

- Sivas'ta soğuk hava nedeniyle Kızılırmak Nehri'nin bazı bölümleri buz buttu.

Son 2 gündür hava sıcaklığının özellikle gece saatlerinde sıfırın altında 16 dereceye kadar düştüğü Sivas'ta, soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Soğuk hava nedeniyle Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak'ta, özellikle akıntının az olduğu bölümler tamamen, akıntının yoğun olduğu bölümler ise kısmen buz tuttu. Tarihi Eğri Köprü civarında ırmağın tamamen buzla kaplandığı görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber