Çalışan öğrencilerin işten çıkartılmasına düdüklü protesto

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2008 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite öğrencileri, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası(SSGSS) yasasıyla birlikte yarı zamanlı çalışan öğrencilerin işten atılmasını ve ücretlerinin ödenmemesini düdüklerle protesto etti.

İstanbul Üniversitesi önünde toplanan Öğrenci Gençlik Sendikası'na(Genç Sen) üye bir grup öğrenci, yarı zamanlı çalışan öğrencilerin işten atılmasını ve ücretlerinin ödenmemesini protesto etti. "Uyarıyoruz! İşten atılan öğrenciler işe geri alınsın alacakları ödensin" yazılı pankart taşıyan öğrenciler, hep birlikte düdükler çaldı. "İşten atılan öğrenciler geri alınsın, parasız eğitim parasız sağlık" şeklinde sloganlar atan grup adına bir basın açıklaması yapıldı.

1 Ekim'de yürürlüğe giren SSGSS yasasıyla yarı zamanlı çalışan öğrencilerin emeklilik pirimlerinin de ödenmesinin gerektiği hatırlatılan açıklamada, "Daha önceki uygulamaya göre öğrenciler için yalnızca iş kazası ve meslek hastalığı ile işsizlik sigortası pirimi ödeniyordu. Rektörler ise bunu yapmayıp öğrencileri işten çıkartma yolunu seçti. Pek çok öğrenci kasım ayı ortalarında işten atılmalarına rağmen uygulama geriye dönük işletildi. Dolayısıyla öğrenciler 1 Ekim'den sonra çalıştıkları süre için ücretlerini de alamıyor. Genç-Sen olarak binlerce öğrencinin işten atılmasına neden olan uygulamayı kınıyor ve arkadaşlarımızın derhal işe geri alınmalarını istiyoruz" denildi.

Açıklamanın ardından öğrenciler hep birlikte düdük çalarak, rektörleri, YÖK'ü ve hükümeti uyardı. Bu arada öğrencilerin eylemine DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün de katılarak destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber