Meclis'in bekârları bekârlıkta ısrarlı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Aralık 2008 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hülya KARABAĞLI

Meclis'in bekâr siyasetçileri, yeni yıldan 'mürüvvet' değil ülke sorunlarına çözüm bekliyor. Onların rotası yine toplum ve çevre konularına yönelik..

...

...

...

...

TBMM'nin bekâr kadın milletvekilleri, evliliğe 2009'da da sıcak bakmıyor. Ekonomi, aile içi şiddet, çevre ve kadın ile çocuklarla ilgili sorunların yanında onlar için evlilik yine arka planda. Kimi kariyer uğruna bekâr kalan, kimi boşanan, kimi eşini kaybeden meclisteki 11 bekâr kadın milletvekilinden bazılarına 2009'dan beklentilerini sorduk. Evlilik konularını teğet geçen bu vekiller, 'mürüvvet' değil Türkiye'nin sorunlarının çözümü peşindeler. Meclis'in 'Marko Paşa'sı Dilekçe Komisyonu Başkanı AK Partili Alev Dedegil ise "Bu iş evleneceğim demekle, kafanıza koymakla olmaz" diyerek "kısmetse" deyimine göndermede bulundu.


Ahmet diye biri gelir...

Alev Dedegil - AK Parti İstanbul..

Evliliği düşünüyorum demekle bu iş olmaz. 'Ahmet' diye biri gelir, hayatınıza girer ve o zaman düşünürsünüz! Ben, 2009'da 'insanların yüzü gülsün' istiyorum. Bizim gençliğimiz 12 Eylül'e geldiği için yüzü gülen bir gençlik yaşamadık. Türkiye için adaletli bir yıl olsun.


Cellatlara cömertçe zemin hazırlanmasın

2008 kadınlar açısından şiddet dolu bir yıl oldu. Aile içi şiddet ve namus cinayeti adı altında cinayetler işlendi. Mahalle baskısı, Hüseyin Üzmez vakası yaşandı. 14 yaşındaki kızımıza zalimane bir tutum sergilendi. 2009'da yoksulluk kadınları vursun istemiyorum. Kayıtlı çalışan kadın sayısında artış olsun, çocuk işçi sayısı eksilsin. Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne imza atan Türkiye'nin bu sözleşmeden doğan yükümlülükleri yerine getirmesini temenni ediyorum. Sadece çocuklara özgü bir bütçe olmalı. Cellatlara cömertçe zemin hazırlayacak tasarrufta bulunulmasın.


300 çam ağacı diktirecek

Canan Kalsın - AK Parti..

Yeni yıl için 300 çam ağacı satın aldım. Bunları, son yıllarda giderek çölleşen ve benim doğduğum il olan Muş'ta dikeceğim. Hayallerin değil de ideallerin gerçekleşeceği bir yıl olsun. Çevreye, doğaya ve birbirine daha saygılı bir yıl olmasını dilerim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber