Kış ayında yapılan diyet vücut direncini zayıflatıyor

Haber Giriş : 03 Ocak 2009 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzmanlar yılın bu zamanında yapılan diyetin grip virüsüyle savaşmak için vücudun yeteneğini zayıflattığını söylüyorlar.

BBC'de yer alan habere göre, Amerikalı araştırmacılar, kalori kontrollü diyet yapan farelerin normal diyet yapanlara göre enfeksiyonla daha zor başa çıktıklarını buldular. Nutrition dergisinde yayınlanan çalışmaya göre, Michigan Eyalet Üniversitesi'nden araştırma grubu, düşük kalorili diyet yapan farelerin yeterli miktarda vitamin ve mineral aldıklarını, ancak yine de vücutlarının enfeksiyonla savaşmak için yeterli miktarda öldürücü hücre üretemediklerini buldular.

Yaptıkları diyet ile yüzde 40 oranında kalori tüketen farelerin iyileşmesi uzun zaman aldı, daha fazla kilo kaybettiler ve zayıf sağlık belirtileri gösterdiler. Çalışmanın yazarı Profesör Elizabeth Gardner, "Araştırmamız, virüsle savaşmaya hazır vücuda sahip olarak daha çabuk iyileşebileceğimizi ve grip virüsünden daha az etkileneceğimizi gösterdi" dedi.

İngiltere ve Wales'teki son grip verilerine göre, geçtiğimiz yıl vakalar yüzde 73 artmıştı. Uzmanlar, soğuk hava koşullarının bu yükselişe çok az katkıda bulunduğuna inanıyorlar. Kraliçe Mary's Tıp ve Dişhekimliği Okulu'ndan grip uzmanı Profesör John Oxford, "Genel grip kanısı yılın bu zamanı üstün gelebiliyor. Çevrede birçok virüs var, yılın bu zamanı diyet yapılmaması daha iyi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber