Doğuda TRT 6 yayınlarına ilgi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2009 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ümit KILIÇ/ARDAHAN,

ARDAHAN'ın Göle ilçesine bağlı Köprülü Beldesi'nde oturan vatandaşlar, TRT 6'nın Kürtçe yayınlarını ilgiyle izliyor. Belde kahvesinde Şeffaf anlamına gelen ?Şevberk' adlı programını izleyen vatandaşlar, Kürtçe müzik eşliğinde halay çekip, göbek attı.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Göle ilçesi'ne bağlı 3 bin nüfuslu Köprülü Beldesi'ne giderek belediye başkan adayı Zeki Özdağ'a destek verdi. Beldedeki kahvede dün vatandaşlarla sohbet eden Öğüt, yaşları 60 ile 70 arasında değişen 4 kişinin kağıt oynadığını görünce ?Şeytanınız bol olsun? diye espri yaptı. Kendilerini oyuna kaptıran vatandaşlar, ?Sayın vekil az dur hele? diyerek oyuna devam etti. Ensar Öğüt de, ?Amca dur hele bir kağıt da ben çekeyim? diyerek jokeyi çekti ve oyunun bitmesini sağladı.

Vatandaşlarla sohbet eden Ensar Öğüt, bir süre önce yayına başlayan TRT 6'da müzik eğlence programı Şevberk'te yayınlanan hareketli müziğin eşliğinde kahvenin ortasında halay çektiler. Göbek atan ve Kürtçe türküler söyleyenlerle birlikte eğlenen Ögüt'e vatandaşlar, ?Özellikle yaşlı olan kadınlarımızın çoğu Türkçe bilmiyordu. Bu nedenle Roj TV gibi Türkiye'nin aleyhine yayın yapan, Türk- Kürt düşmanlığı yayan kanalları izlemek zorunda kalıyorduk. Bundan sonra canımız Kürtçe türkü istedi mi ?TRT şeş'i açıyoruz? diye konuştular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber