Kayıp ehliyeti başına iş açtı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Ocak 2009 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tamer KARATAŞ- FINDIKLI(Rize),

Kaybolan ehliyetiyle adına 2 bin TL kredi çekildi, OGS kaydı yaptırıldı.

Rize'nin Fındıklı İlçesi'nde oturan Murat Özemir, kaybettiği ehliyeti kullanılarak bir bankadan kredi çekildiğini, otoyollarda geçişi sağlayan Otomatik Geçiş Sistemi'ne (OGS) kaydı yaptırıldığını söyledi.

Elektrik ustası 28 yaşındaki Murat Özemir'in 1 yıl önce kaybettiği ehliyeti başına iş açtı. Ehliyeti kullanılarak bir bankanın İstanbul şubesinden 2 bin lira kredi çekildiği, ayrıca otoyollarda geçişi sağlayan OGS kaydı açtırıldığı tespit edildi. Banka görevlilerinin kendisini araması sonucunda yaşananları öğrenen Özemir, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Özemir, şöyle dedi:

?Bir bankanın İstanbul şubesinden beni aradılar. İstanbul'da ikamet edip etmediğimi, bir işte çalışıp çalışmadığımı ve şubelerinden birinden 2 bin TL kredi çekip çekmediğimi sordu. Almadığımı söyleyince ehliyetimin seri numarasını sordular. Geçen yıl eylül ayında ehliyetimi Rize'de kaybettiğimi, gazeteye ilan vererek yenisini çıkarttığımı anlattım. Birisi benim ehliyetimi kullanarak kredi çekmiş.

Aynı bankadan daha önce ben de kredi kullandığım için imzam vardı. İmzaların da tutmadığını gördüler. Bu gelişmeler üzerine kredinin çekildiği banka hatayı kabul ederek sorumluluğu üstlendi. Bir kaç gün sonra da başka bir bankanın müşteri hizmetlerinden telefonla arandım ve OGS başvurusu yapıp yapmadığım soruldu. Ehliyet kullanılarak OGS kaydı yaptırılmış. Bu gelişmelerden dolayı üzüntü duyuyorum. Savcılığa başvurdum. Konuyu sonuna kadar takip edeceğim.?

Fındıklı'da doğan ve burada yaşayan 2 çocuk babası Murat Özemir bir süre önce nüfus kayıtları ile sıkıntı oldu. Nüfus kayıt örneği almak için Fındıklı İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne giden Özemir, kayıtların, hayatında hiç gitmediği, hiçbir bağının olmadığı İstanbul'un Zeytinburnu İlçesi'nde bulunduğunu öğrenmişti. 2 ay önce de yine kayıt örneği çıkarttığını anlatan Özemir, bu süre içinde kaydının İstanbul'da çıkmasına anlam veremediğini söylemiş, yanlışlığın düzeltilmesi için başvurmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber