Karun Hazinesi'nde müdüre 8 yıl hapis talebi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2009 06:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Karun Hazineleri'nin en önemli parçası olan Kanatlı Denizatı'nın sahtesiyle değiştirilmesi davasında Uşak Arkeoloji Müzesi Eski Müdürü için savcı 8 yıl hapis istedi.

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Karun Hazineleri'nin en değerli parçalarından kabul edilen Kanatlı Denizatı Broşu'nun sahtesiyle değiştirilmesiyle ilgili davada, 1'i tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren 37. duruşmada, 25'er yıl hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık eski Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu ile tutuksuz sanıklardan Fuat Ergün ve Uğuz Sağlan katıldı. Cumhuriyet Savcısı Ender Karasuil, esas hakkındaki mütalaasında, müzede sergilenen Kanatlı Denizatı Broşu'nun sahtesiyle değiştirildiğinin bilirkişi raporlarıyla kesinleştiğini belirterek, eski Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu ve diğer sanık Uğuz Sağlan'ın 'nitelikli zimmet' suçundan 8 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

GÖREVİ İHMAL SUÇU

Sanık eski müze müdürünün 122 parça tarihi eserin kaybolmasıyla ilgili olarak ise yeterli delil olmadığı gerekçesiyle beraatini isteyen Savcı, müzede kaybolduğu iddia edilen 118 parça halı ve kilimle ilgili olarak 'görevi ihmal'den cezalandırılmasını istedi. Eski Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'nun tutuklunun halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı 13 Şubat 2009 tarihine erteledi.

Sahtesiyle değiştirildi

Türkiye'nin 40 milyon dolar harcayıp 10 yıllık hukuk mücadelesi sonrasında ABD'deki Metropolitan Müzesi'nden geri almayı başardığı Karun Hazinesi'nin en önemli parçası olan Kanatlı Denizatı Broşu 2006'da Uşak Arkeoloji Müzesi'nden çalınmış, altın broşun yerine sahtesi konulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber