Yemek ücreti kesintileri konusunda Sağlık Bakanlığı Devrede

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ocak 2009 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı'nın Genelgesi doğrultusunda Yataklı Tedavi Kurumlarında çalışanlardan yemek ücreti kesintisi uygulamasının oluşturduğu mağduriyeti ortadan kaldırmak için Sağlık Bakanlığı devrede.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar 15 Ocak 2009 tarihinde Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun'u, 16 Ocak 2009 tarihinde ise Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı ziyaret ederek yemek ücreti kesintileri ve 4924 Kapsamında çalışan sağlık personelinin eş durumu tayini konularını gündeme getirdi.

SAĞLIK BAKANLIĞI MÜSTAŞARI NİHAT TOSUN:

?KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ

Sağlık-Sen Başkanı Mahmut Kaçar, 15 Ocak 2009 tarihinde Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun'la yaptığı görüşmede, Yataklı Tedavi Kurumlarında çalışan personelden yemek ücreti alınmasının yasal mevzuata aykırı bir durum teşkil ettiğini belirterek, Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda girişimde bulunması talebinde bulundu. Prof. Dr. Nihat Tosun bu konuda yaşanan sorunun farkında olduklarını ve çözüm için Maliye Bakanlığı nezdinde girişimlerin sürdüğünü belirterek, ?Sağlık Bakanımızın konunun takipçisidir dedi.

Sağlık-Sen Başkanı Kaçar, 16 Ocak 2009 tarihinde ise Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı ziyaret etti. Görüşmede Sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunları içeren bir rapor sunan Kaçar, özellikle 4924 Kapsamında çalışan sözleşmeli personele eş durumu tayin hakkı verilmesi ve Maliye Bakanlığı'nın yayınladığı genelge çerçevesinde Yataklı Tedavi Kurumlarında çalışanlardan yemek ücreti kesilmesinin durdurulması taleplerini dile getirdi.

4924'LÜLERİN EŞ DURUMU TAYİN HAKKI

Kaçar, görüşmede Başbakanlıkta Bakanlar Kurulu Kararnamesi'ne dönüşmeyi bekleyen Sözleşmeli Personel ile ilgili taslak hakkında da görüşlerini aktardı. 4/B kapsamındaki sözleşmeli personelin eş durumu tayin hakkı konusunda Başbakanlığa gönderilen taslağın kısıtlı haklar içerdiğini belirten Sağlık-Sen Başkanı, bu haliyle düzenlemenin beklentileri karşılamadığını ve var olan mağduriyetin devam edeceğini söyledi. Kaçar, sadece Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulunan 4924 Sayılı Kanun Kapsamındaki personelin de eş durumu tayin hakkına kavuşmak için Sağlık Bakanlığı'nın yapacağı düzenlemeyi beklediklerini de dile getirdi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ 4924 Kapsamında çalışan sağlık personelinin eş durumu tayini konusunun uhdesinde olduğunu ve bu konuda nelerin yapılabileceğinin araştırıldığını ifade etti.

YEMEK ÜCRETİ KESİNTİLERİ

Kaçar'ın görüşmede önemle dile getirdiği bir diğer konu ise Yataklı Tedavi Kurumlarında çalışanlardan yapılan yemek kesintileriydi. Sağlık hizmetlerinin 24 saat devamlılık esasına göre yürütüldüğüne dikkat çeken Sağlık-Sen Başkanı, Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği'nin 3. maddesinde bu kapsamda çalışanlara 3 öğün yemek verileceği belirtilmesine rağmen, Maliye Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye dayanarak Yataklı Tedavi Kurumlarında çalışan personelden yemek ücreti kesilmesinin, hukuki mevzuata aykırılık teşkil ettiğini anlattı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ da, bu sorunun çözümü için Bakanlık olarak konunun takipçisi olacaklarını ifade etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber