Türk Eğitim Sen'den Bakan Çelik'e karne

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2009 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, fiziki mekan yetersizliği, derslik ve öğretmen açığı, usulsüz atalamalar gibi nedenleri gerekçe göstererek Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik adına düzenlenen bir karneyi basına açıkladı.

Türk Eğitim Sen tarafından düzenlenen karnede, Bakan Çelik'e verilen birtakım notlar yer aldı. Usulsüz atamalar, derslik ve öğretmen açığı gibi konularda Bakan Çelik'e 100 üzerinden notlar verildi. Bakan Çelik'in sınıfta kaldığını ifade eden Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Boncuk, 2008 eğitim öğretim yılının birçok konuda sancılı geçtiğini dile getirdi.

Kadrolu öğretmenlik dışında istihdamların devam ettiğini savunan Boncuk, Beytullah Yağız'ın 57 puanla matematik öğretmenliğine atandığını hatırlattı. Bu olayın eğitim camiasında infiale sebep olduğunu kaydeden Genel Başkan Boncuk, Beytullah Yağız örneğinde olduğu gibi bakanlığın yandaşlarını kadrolara yerleştirmek için seçim bürosu gibi çalıştığını öne sürdü.

Türkiye'nin OECD ülkeleriyle yarışamayacak kadar geride olduğuna da değinen Boncuk, "Bu ülkelerle kıyaslandığında öğretmen başına düşen öğrenci sayısı Türkiye'de fazladır. OECD ülkelerinde ilköğretimde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 16.2 iken, ortaöğretimde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 13.2'dir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber