Bem Bir Sen de ek ödeme dava açtı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ocak 2009 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası, kamuoyunda ?eşit işe eşit ücret? uygulaması olarak bilinen Ek ödemelerde, ?yönetici personel? sınıfı arasında yaşanan eşitsizliklerin ve ayrımın giderilmesi amacıyla konuyu yargıya taşıdı.

Dava, 30.12.2008 tarihli ve 27096 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren; 375 sayılı KHK'nin Ek 3. Maddesi Uyarınca Yapılacak Ek Ödemeye İlişkin Karar İle Bazı Bakanlar Kurulu Kararlarında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kararın 2. maddesi ile 375 sayılı KHK'nin Ek 3. maddesine eklenerek, hukuka aykırı ve eksik olarak düzenlenen ek ödemelere ilişkin Geçici 1. maddede yer alan ve eşitlik ilkelerine aykırı olan ifadenin iptali nedeniyle açıldı.

Bilindiği gibi yayınlanan 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Teknik Hizmetler Sınıfında olan yönetici personel ile Genel İdari Hizmetler sınıfında olan ve aynı kurumda aynı ünvanla görev yapan yönetici personel arasında büyük bir maaş farkına neden olmuştu.

Bem-Bir-Sen Danıştay'a açmış olduğu dava ile çalışma barışına aykırılık teşkil eden ve hukuki olmayan bu durumun giderilmesini ve aykırı maddedeki ifadenin iptali ile tüm sınıflardaki idarecilerin ek ödemeden faydalanabilmesinin önünün açılmasını istedi.

MEVCUT İKRAMİYELERİ ?EK ÖDEME? OLARAK GÖSTEREN KARARIN DA İPTALİ İSTENDİ

Bem Bir Sen tarafından açılan bu dava da öncelikle, yayınlanan kararname ile yapılacak olan ek ödemelerde, bugün yaşanan sıkıntıya işaret edilmiş, kararnamenin sonuçları itibariyle hiyerarşik yapıya zarar vereceği ve yönetici kadrolarını mağdur edeceği belirtilmiştir. Davada ayrıca İSKİ, ASKİ, İETT gibi özel kanunla kurulan kurumlarda görev yapan personeli ilgilendiren ve mevcut ikramiyeleri ?ek ödeme? şeklinde göstererek çalışanları mağdur eden uygulamanın iptali istenmişti.

Sendika tarafından açılan dava neticesinde Hükümet, söz konusu kararnameden kaynaklanan hiyerarşik yapıya ilişkin mağduriyetlerin giderilmesi noktasında yeni bir düzenleme yapacağını kamuoyuna açıklamış, ancak bilindiği gibi yeni düzenleme de ek ödemeler konusundaki mağduriyetleri giderme de yeterli olmamıştı.

Bem-Bir-Sen bunun üzerine konuyu bir kez daha yargıya götürerek, gerek kendi üyelerinin gerekse bütün kamu çalışanlarının ek ödemelerden kaynaklanan sıkıntılarını hukuki zeminde çözmek için seferber oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber