Türk polisine FBI'dan ?hacker avcısı' ödülü

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Ocak 2009 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DÜNYA çapında aranan en tehlikeli dört bilgisayar korsanından üçünü yakalayan Türk polisine, Amerikan Soruşturma Bürosu FBI'ın kurduğu ?Ulusal Siber Adli Bilişim ve Eğitim Merkezi' tarafından ödül verildi.

Birimin en prestijli ödülü olan ?Siber Suç Mücadelecisi Başarı Ödülü' Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'na verildi.

İLK ÖDÜL TÜRK POLİSİNE

ARANAN üç hacker'ın yakalanmasın da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Bilişim Suçlar Şube Müdürlüğünde görevli bir emniyet amirinin başarısı büyüktü. O yüzden de Emniyet Genel Müdürlüğü ödülü alması için emniyet amirini Amerika'ya gönderdi. Amerika'da hacker uzmanı lakabıyla çağrılan emniyet amiri Türkiye adına ?Siber Suç Mücadelecisi Başarı Ödülü'nü aldı. ÖZKAN TAMİRAK

En azılı üç hacker polisten kaçamadı

Türkiye'nin ?Siber Suç Mücadelecisi Başarı Ödülü'nü almasını sağlayan olaylardan ilki kırmızı bültenle aranan Ukraynalı Maksym Yastremsky'in Antalya'da yakalanması oldu. Yastremsky'in bugüne kadar 64 ülkeden 80 bin kişinin kredi kartı bilgilerini elde ederek dolandırıcılık yaptığı tespit edildi. İkinci sırada ?Segata' takma adını kullanan Ercan Fındıkoğlu yer alıyor. Dünyanın en tehlikeli ikinci hacker'ı olarak bilinen Fındıkoğlu'nun bir milyon kişinin banka hesabından milyonlarca dolar para çektiği belirlendi. Üçücü olarak ?Chao' lakaplı Çağatay Evyapan Tuzla'daki villasında yakalandı. Yakalanmasıydı Amerikan bankalarını 4-5 milyar dolar zarara uğratacaktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber