Karayalçın hemşehrilik gelirinde indirime gitti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2009 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, '90 bin aileye ayda 600 lira verilecek' vaadine açıklık getirdi.

Elmadağ'da dün partililerle bir araya gelen CHP adayı Karayalçın, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 4 kişilik aile için açlık sınırının 600 lira olarak belirlendiğini hatırlattı. Karayalçın, hemşehrilik geliri projesiyle Ankara'da geliri bu sınırın altında olan 90 bin aileye çeşitli yardımlar sağlanacağını belirtti. Karayalçın, "Hemşehrilik geliri uygulaması, 600 liralık çizgiyle 90 bin ailenin gelir çizgisi arasındaki farkı belediyenin mal ve hizmetleriyle, gıda desteğiyle, istihdam paketiyle kapatmayı öngörmektedir." şeklinde konuştu.

Karayalçın'ın projesiyle aylık 500 lira gelire sahip olan bir ailenin geçim standardı, 100 liralık gıda yardımı yapılarak açlık sınırının üzerine çıkarılacak. 25 bin kişiye istihdam sağlamayı vaat eden Karayalçın, bu şekilde 90 bin sayısını da azaltmayı hedefliyor.

'HIRSIZ GÖKÇEK' DİYE SLOGAN ATANLARI SUSTURDU

Konuşmasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i vatandaştan peşin olarak tahsil ettiği parayı BOTAŞ'a yatırmamakla suçlayan Karayalçın, gençlik kollarından bir grup partilinin 'Hırsız Gökçek' sloganlarına engel oldu. Gökçek, "Herkes Gökçek hakkında yüreğinden geçirdiği sıfatı kullanabilir ama CHP toplantısında böyle bir slogan atmayın." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber