Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ocak 2009 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz (Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Antalya'nın doğu ilçeleri), Güneydoğu Anadolu'nun batısı (Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa) ile Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara ile zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

UYARILAR

YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz (Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Antalya'nın doğu ilçeleri), Güneydoğu Anadolu'nun batısı (Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa) ile Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ: Güneyli rüzgarlarla birlikte artan hava sıcaklığının, kar kütlesini yumuşatması ve çığa elverişli hale getirmesinden dolayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) ile Doğu Anadolu bölgesindeki yüksek ve eğimli bölgelerde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah saatlerinde Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA: MARMARA Parçalı çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber