Artuklu Üniversitesi'ne 50 öğretim görevlisi atandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2009 14:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MARDİN- Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay, çok kısa bir sürede kadro ilanına çıktıklarını belirterek, bu çalışmalar sonunda akademik kadrolara 50 öğretim görevlisi atamasının yapıldığını açıkladı.

Mardin'in, üniversiteden çok büyük beklentilerinin olduğunu belirten Omay, bu beklentileri karşılamak adına yapılanma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Prof.Dr. Omay, üniversitelerin bilimsel bilgi üreten, bunu topluma yayan, bilim adamı yetiştiren, öğrenci yetiştiren bir müessese olduğunu hatırlatarak, "Mardin'in gelişimine katkıda bulunacak hatta bölgenin gelişimine katkıda bulunacak bir üniversiteyi kurmak üzere çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bu kapsamda arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalar sonunda ilk önce aciliyet arz ettiren akademik ve idari kadrolar için ilana çıktık. Geçen hafta içerisinde Mardin'de akademik kadrolar için yaptığımız mülakatlarda üniversitemize gösterilen yoğun ilgi ve alaka bizi daha da çok hırslandırdı. Kısa bir süre içinde çıktığımız ilan sonunda 50 bilim adamını üniversitemize kazandırarak kadromuzu güçlendirdik." dedi.

Üniversitenin Mardin'in potansiyelini ortaya çıkaracak bir gelişme yaşatacağını vurgulayan Prof.Dr. Omay, "Mevcut akademik birimlerimizi geliştirerek, bunun yani sıra bazı yeni birimleri de kurarak üniversitemizde tarih ve arkeoloji gibi olmazsa olmaz statüsündeki bölümlerin açılmasını sağladık. Üniversitemizle birlikte ilin mevcut eğitim kalitesinin daha da üst seviyelere çıkacağına inanıyoruz. Eğitim kalitesi meselesi çok önemli. Mardin'de şu anda 1 fakülte ve 3 meslek yüksek okulunda öğretim devam etmektedir. Bunlara yeni bölümler ilave edeceğiz. Bu fakülteler genişleyecek, kanunen kuruluşu yapılmış olan Fen Edebiyat Fakültesi'nde bölümleri peyder pey açmaya başlayacağız. Bunları açarken 2 öğeyi göz önünde bulunduracağız. Bunlardan bir tanesi açık olan öğretim kadromuzu tamamlamak, bir diğeri ise ülkenin acil ihtiyacı olan yetişmiş insanı durumuna katkıda bulunmak." şeklinde konuştu.

Şeyhmus Edis-Türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber