CHP'den aday gösterilmeyen heykeltraş intihar etti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Ocak 2009 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa İNSAN/MERSİN,

CHP'den Nevşehir Derinkuyu İlçesi Belediye Başkan aday adayı olan, ancak aday gösterilmeyen 54 yaşındaki emekli öğretim görevlisi heykeltraş Mehmet Kabak, ?Bütün insanları sevdim, kendimi anlatamadım' yazılı not bırakıp kendini iple bir ağaca asarak yaşamına son verdi.

Mersin Güzel Sanatlar Fakültesi'nde uzun yıllar öğretim görevlisi olarak görev yapan ve geçen yıl emekli olan 3 çocuk babası Mehmet Kabak, dün yalnız başına merkeze bağlı Musalı Köyü yakınlarındaki bağ evine gitti. Kabak, burada bir not yazıp bahçedeki ağaca kendini asarak intihar etti. 29 Mart'ta yapılacak seçimlerde Nevşehir'in Derinkuyu İlçesi'ne CHP'den Belediye Başkan aday adayı olan Mehmet Kabak'ın cesedini sabah saatlerinde bulan köylüler durumu jandarmaya bildirdi.

Cenaze törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan, Yenişehir Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Genç, MEÜ Rektör Yardımcısı Berika İpekbayrak ile yakınları katıldı. Törende, Mehmet Kabak'ın kızları Başkan Özcan'a sarılarak uzun süre göz yaşı döktü. Kabak'ın cenazesi Derinkuyu İlçesi'ne götürülerek burada toprağa verildi.

Bir süredir anti-depresan ilaçlar kullandığı belirtilen Mehmet Kabak'ın 1999 seçimlerinde de Mersin'in merkez ilçesi Toroslar'dan da belediye başkan aday adayı olduğu belirtildi. Uzun süre Mersin'deki bir yerel gazetede köşe yazarlığı yapan Kabak'ın, kentin çeşitli yerlerinde sanat eserleri de bulunuyor. Kabak'ın son eseri, 2004 yılında açılışı yapılan Atatürk Parkı içerisindeki Uğur Mumcu Anıtı oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber