İstanbul için fırtına uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2009 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, Pazar günü kentte kuvvetli yağış ve lodos beklendiğini bildirdi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Ocak'tan sonraki günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden havanın, yarın ve Cumartesi günü de devam edeceğini, bu akşam saatlerinde özellikle Avrupa yakasında lokal kısa süreli yağışların olacağını, Cumartesi günü de kısa süreli lokal yağışların süreceğini belirtti.

Pazar günüyle birlikte hava sıcaklıklarının mevsim normallerine döneceğini kaydeden Yıldırım, şunları kaydetti:

''İstanbul'da Pazar günü kuvvetli yağış ve lodos bekleniyor. Kısa süreli fırtına da bekleniyor. Yağışla birlikte hava sıcaklığı da düşecek. Bugün İstanbul'da hava sıcaklığı ortalama 15-16 derece civarında oldu.

En yüksek sıcaklık Kilyos'da 18 derece olarak ölçüldü. Son 20 gün içinde en yüksek sıcaklık dün Şile'de 20 derece hissedildi. Sarıyer'de de ona yakındı. Yarın İstanbul'da hava sıcaklığı en düşük 8, en yüksek 15, Cumartesi günü 9-17 derece olarak bekleniyor. Sabah yağışıyla başlayacak Pazar günü de 11-14 derece olacağı tahmin ediliyor.''

Mustafa Yıldırım, İstanbul'da bugüne kadar bu mevsimde ölçülebilen en yüksek sıcaklığın 24 derece olduğuna işaret ederek, bu yıl bu rakama ulaşılamadığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber