Adliye ve yargı cepte

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2009 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orhan Yıldırım-Türkiye

ERZURUM- Adalet Bakanlığı'nın Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) kapsamında geliştirdiği sistem sayesinde vatandaşlar adliyeye gitmeden cep telefonlarıyla gönderecekleri SMS ile haklarında açılan davaları ve davaların sürecini izleyebiliyor.

Erzurum Adliye Sarayı'nda UYAP sistemi ve SMS ile dava takipi tanıtımı yapıldı. Erzurum Adliyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü, açtığı stantta vatandaş ve avukatlara SMS ile dava takibi hakkında bilgi verdi. Bilgi İşlem Sorumlusu Levent Ay, SMS sisteminin faydalarını standı ziyaret eden avukat ve vatandaşlara anlattı. Ay, söz konusu sistem sayesinde vatandaşların haklarında açılan bir dava veya yargılama aşamasındaki bir işlemden aracısız ve önceden haberdar olacağını kaydetti. Ay, sistemden yararlanmak isteyenlerin vatandaşlık kimlik numarasını yazıp 4060'a kısa mesaj göndermesini istedi. Ay, bunu yapan herkesin aynı gün, cep teleonu üzerinden gelecek mesajla haklarında dava olup olmadığını veya hakkında görülmekte olan bir davanın sonucu hakkında bilgi sahibi olabileceğini ifade etti. Sistemden avukatların da yararlandığına vurgu yapan Ay, "Avukatlarda UYAP Bilgi Sistesi sayesinde mevcut davalarını takip edebiliyor ya da yeni bir dava açabiliyor. UYAP sayesinde avukat ve vatandaşın adliyeye giderek ilgi oldukları dosya ya da işlemler hakkında bilgi almak için harcadıkları zaman, emek ve masraf ortadan kalkacak. UYAP SMS bilgi sistemi ile yargı işlem bilgileri taraflara en hızlı biçimde ulaştırılacak. Ayrıca yargılama aşamasının bütün süreci şeffaf hale gelecek. Bu da şeffaflık sayesinde otomatik denetimi sağlayacaktır." dedi.

Standın cuma gününe kadar açık bulunacağını söyleyen Ay, vatandaşların söz konusu sisteme yoğun ilgi göstermesinin memnunluk verici olduğunu anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber