Ulaştırma Bakanlığı'nda 13 bin işçinin toplu görüşme süreci başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2009 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğünde yaklaşık 13 bin çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı.

Tarafların Ulaştırma Bakanlığında bir araya geldiği ilk toplantıya Ulaştırma Bakanı Yıldırım, işçi kesimini temsilen Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar ile işveren kesimini temsilen Türkiye Ağır Sanayii Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) Genel Sekreteri Adnan Çiçek katıldı.

Bakan Yıldırım, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 2009-2011 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesinin yaklaşık 13 bin çalışanı ilgilendirdiğini belirtti.

Çalışma hayatının en önemli unsurlarından birisinin çalışanlar olduğunu vurgulayan Yıldırım, çalışma hayatının iş yeri, işveren ve işçiden oluştuğunu, bunlardan birinin eksikliğinde üretimin, hizmetin ve ticari faaliyetin söz konusu olmayacağını söyledi.

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu ailenin bireyleri şunu söyleme lüksüne sahip değil; işçi temsilcisi 'Bu iş beni ilgilendirmez. İşveren ne yaparsa yapsın, benim paramı bulsun, versin.' Bu devirler çok geride kaldı. İş yeri hepimizin ortak varlığı ve iş yerinin devamı, gelişmesi ve hizmetin verimliliğinin artmasının yegane yolu da herkesin buraya sahip çıkmasıdır. Yöneticiler de sahip çıkacak, çalışanlar da oraya olan aidiyet duygularını sürekli muhafaza edecek ve çalışma barışını sağlamış olacağız. Daha çok üreteceğiz, daha çok hizmet sunacağız ve vatandaşımızı mutlu edeceğiz.

Ulaştırma Bakanlığı Türkiye'deki yatırımların yarıya yakınını yapan, ulaşımdan iletişime, posta hizmetlerinden uyduya kadar büyük bir bakanlık. Bakanlığımızın bağlısı merkez, Karayolları, Devlet Demiryolları, onun bağlı fabrikaları TÜLOMSAŞ, TÜDEMSAŞ, TÜVASAŞ, PTT, Denizcilik İşletmeleri, Kıyı Emniyeti... Bütün bunları derleyip toparladığımızda 230 bin kamu çalışanı içerisinde 40 bin civarında bizim bakanlığımız bünyesinde hizmet üreten çalışanımız var. Toplam kamu çalışanlarının yüzde 15-20'si bizim bakanlığımızda hizmet veriyor. O bakımdan bu sözleşme bizim açımızdan da çalışanlar kadar önemli. Bu sözleşmenin ortak akıl ve işveren-işçi temsilcileri arasında gayet medeni bir şekilde yürütüleceğini, çok daha uzun süre geçmeden bağıtlanıp, çalışanlarımızın haklarını elde edeceğini düşünüyorum."

TÜHİS Genel Sekreteri Çiçek de kamu işveren sendikaları olarak 28 iş kolunun 22'sinde 230 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerini gerçekleştireceklerini söyledi. Çiçek, önceki yıllarda olduğu gibi, işçi sendikalarıyla, ülkenin durumunu da göz önüne bulundurarak, hoşgörü içerisinde sözleşmeleri imzalayacaklarını umduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber