Tarım Bakanlığından Unvan Değişikliği Atama ve Tercih İşlemleri açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Şubat 2009 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Unvan Değişikliği Atama ve Tercih İşlemleri

GENELGE

2009/1

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümlerine göre Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak görev yapmakta iken en az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu ihraz edilen unvanlara ilişkin görevlere atanmalarını temin için ihtiyaç duyulan ve boş bulunan kadrolar için Unvan Değişikliği Sınavı açılması Makam'ın 24.09.2008 tarih ve 15 sayılı Olur'u ile uygun görülmüş olup, 11.11.2008 tarih ve B.12.0.PER.0.09.36.774.99/032997 (2008/01) sayılı Genelge ile duyurulmuştur.

Söz konusu Genelge doğrultusunda 28.12.2008 tarihinde yapılan sınavın sonuçları 21.01.2009 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr ve www.tarimpersonel.gov.tr adreslerinde yayımlanmıştır. Sınava katılan adayların sınav sonuçlarına itirazları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değerlendirilmiş olup, yapılan değerlendirme sonucunda adayların durumunda her hangi bir değişiklik olmadığı 30.01.2009 tarih ve B.08.ETG.05.02?408.05/1859 sayılı yazı ile bildirilmiş ve 02.02.2009 tarih ve B.08.ETG.05.02?408.05/1947 sayılı yazılarıyla da sınav sonuç listelerini Bakanlığımıza göndermiştir.

Unvan Değişikliği Sınavı için kılavuz ekinde yayımlanan unvan ve branşlar itibariyle boş kadro durumunu gösterir tablo (Ek?1) de, sınava giren personelin sınav sonuçları ile anılan Yönetmelik gereği yapılan değerlendirme sonucu tespit edilen başarı puanları (Ek?2)de, sınav sonuçları ve başarı puanlarına göre atanmaya hak kazanan kuraya tabi personel listeleri (Ek?3) de belirtilmiştir. Sınav puanı aynı olan adayların sıralamasında Bakanlığımız Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği ekinde yer alan değerlendirme formuna göre hesaplanan başarı puanları esas alınmış olup, başarı puanlarının da eşitliği halinde sıralama, önce hizmet süresi fazla olan ve daha sonra son sicil notu yüksek olan personel tercih edilerek yapılmıştır.

Bakanlığımız internet adresinde ilan edilen başarı listesine göre tercih yapmaya hak kazanan ve (Ek?3) deki listede yer alan personelin atamaları aşağıda belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde yapılacaktır.

1- Ek-3 deki listede yer alan personelin sınava girdikleri unvanlar itibariyle atanmak üzere tercihte bulunacakları iller ve boş kadrolar aşağıda gösterilmiş olup, Dördüncü grupta Kimya Mühendisliği, On birinci grupta İstatistikçi ve Otuzuncu grupta Makine Teknisyenliği sınavına girenlerden sınavı kazanan olmadığından bu ünvanlar için iller ve boş kadrolar gösterilmemiştir.

A) Birinci grup olarak sınava giren ve 5 ve 6 ncı hizmet bölgesi illerinde en az 3 yıl hizmeti bulunmayan personelin Ziraat, Gıda, Su Ürünleri ve Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği kadrolarına atanmak üzere tercihte bulunacakları illeri ve boş kadroları gösteren tablo (Ek?4) de yer almaktadır.

B) Birinci grup olarak sınava giren ve 5 ve 6 ncı hizmet bölgesi illerinde en az 3 yıl hizmeti bulunan personelin Ziraat, Gıda, Su Ürünleri ve Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği kadrolarına atanmak üzere tercihte bulunacakları illeri ve boş kadroları gösteren tablo (Ek?5) de yer almaktadır.

C) İkinci grupta Jeoloji, üçüncü grupta Harita, beşinci grupta Makine, altıncı grupta Elektrik, Elektrik-Elektronik, yedinci grupta Çevre ve sekizinci grupta Tütün Teknolojisi Mühendisliği branşlarında sınava giren personelin Mühendis kadrolarına atanmak üzere tercihte bulunacakları illeri ve boş kadroları gösteren tablo (Ek?6) da yer almaktadır.

Ç) Dokuzuncu grup olarak sınava giren ve 5 ve 6 ncı hizmet bölgesi illerinde en az 3 yıl hizmeti bulunmayan personelden Veteriner Hekim kadrolarına atanmak üzere tercihte bulunacakları illeri ve boş kadroları gösteren tablo (Ek?7) de yer almaktadır.

D) Dokuzuncu grup olarak sınava giren ve 5 ve 6 ncı hizmet bölgesi illerinde en az 3 yıl hizmeti bulunan personelin Veteriner Hekim kadrosuna atanmak üzere tercihte bulunacakları illeri ve boş kadroları gösteren tablo (Ek?8) yer almaktadır.

E) Onuncu grupta Peyzaj Mimarı on ikinci grupta Biyolog, on üçüncü grupta Kimyager, on dördüncü grupta Matematikçi, on beşinci grupta Ekonomist, on altıncı grupta Ev Ekonomisti, branşlarında sınava giren personelin bu kadrolara atanmak üzere tercihte bulunacakları illeri ve boş kadroları gösteren tablo (Ek?9) da yer almaktadır.

F) On yedinci grupta sınava giren personelin Veteriner Sağlık Teknikeri kadrolarına atanmak üzere tercihte bulunacakları illeri ve boş kadroları gösteren tablo (Ek?10) da yer almaktadır.

G) On sekizinci grupta sınava giren personelin Sağlık Teknikeri kadrolarına atanmak üzere tercihte bulunacakları illeri ve boş kadroları gösteren tablo (Ek?11)de yer almaktadır.

H) On dokuzuncu grupta sınava giren personelin Tekniker kadrolarına atanmak üzere tercihte bulunacakları İlleri ve boş kadroları gösteren tablo (Ek?12) de yer almaktadır.

I) Yirminci grupta Elektrik, Yirmi birinci grupta İnşaat, Yirmi İkinci grupta Makine, Yirmi Üçüncü grupta Bilgisayar branşlarında sınava giren personelin Tekniker kadrolarına atanmak üzere tercihte bulunacakları İlleri ve boş kadroları gösteren tablo (Ek?13) de yer almaktadır.

İ) Yirmi dördüncü grupta sınava giren personelin Tekniker kadrolarına atanmak üzere tercihte bulunacakları İlleri ve boş kadroları gösteren tablo (Ek?14) de yer almaktadır.

J) Yirmi beşinci grupta sınava giren personelin Tekniker kadrolarına atanmak üzere tercihte bulunacakları illeri ve boş kadroları gösteren tablo (Ek?15) de yer almaktadır.

K) Yirmi altıncı grupta sınava giren personelin Tekniker kadrolarına atanmak üzere tercihte bulunacakları illeri ve boş kadroları gösteren tablo (Ek?16) da yer almaktadır.

L) Yirmi yedinci grupta sınava giren personelin Teknisyen kadrolarına atanmak üzere tercihte bulunacakları illeri ve boş kadroları gösteren tablo (Ek?17) da yer almaktadır.

M) Yirmi sekizinci grupta Elektronik, yirmi dokuzuncu grupta Elektrik, otuz birinci grupta Metal İşleri, otuz ikinci grupta Sıhhi Tesisat, branşlarında sınava giren personelin Teknisyen kadrolarına atanmak üzere tercihte bulunacakları illeri ve boş kadroları gösteren tablo (Ek?18) da yer almaktadır.

N) Otuz üçüncü grupta Mobilya Dekorasyon, Marangoz ve otuz dördüncü grupta Bilgisayar branşlarında sınava giren personelin Teknisyen kadrolarına atanmak üzere tercihte bulunacakları illeri ve boş kadroları gösteren tablo (Ek?19) da yer almaktadır.

2- Unvan Değişikliği Sınavını kazananlardan Bakanlığımız Merkez Teşkilatı ile Kuruluşlarında istihdam edilen personel, birim amirleri tarafından hizmetlerine ihtiyaç duyulduğunun en geç 09/03/2009 tarihi mesai bitimine kadar yazılı olarak bildirilmesi halinde yerlerinde bırakılacak olup daha önce bu konuyla ilgili Personel Genel Müdürlüğümüze intikal ettirilen yazılar dikkate alınmayacaktır. Belirtilen tarihe kadar ismi bildirilmeyen personelin 5'inci maddede belirtilen hükümler doğrultusunda atamasının yapılabilmesi için 23/03/2009 ? 30/03/2009 tarihleri arasında tercihte bulunması ve tercih formunun imzalı çıktısının personelin çalıştığı birimleri tarafından bir üst yazı ile 06/04/2009 tarihi mesai bitimine kadar Personel Genel Müdürlüğüne gönderilmesi gerekmektedir.

3- Sağlık ve eş durumu özürleri ile ilgili atama talebinde bulunanların özür durumundan atamalarının yapılabilmesi için özür durumlarına ilişkin belgelerini en geç 02/03/2009 tarihi mesai bitimine kadar çalıştıkları birimine teslim etmeleri ve birimlerinin bu belgeleri bir üst yazı ile en geç 09/03/2009 tarihi mesai bitimine kadar Personel Genel Müdürlüğüne göndermesi gerekmektedir. Özür durumu nedeniyle atama talebinin uygun görülmemesi halinde durumu kendisine yazılı veya Bakanlık internet sitesi aracılığıyla bildirilen personelin 5'nci maddede belirtilen hükümler doğrultusunda 23/03/2009 ? 30/03/2009 tarihleri arasında tercihte bulunması ve tercih formunun imzalı çıktısının personelin birimleri tarafından bir üst yazı ile 06/04/2009 tarihi mesai bitimine kadar Personel Genel Müdürlüğüne gönderilmesi gerekmektedir.

4- 5 ve 6 ncı hizmet bölge illerinde üç yıl çalışmış olanlardan diğer hizmet bölgesi illeri için tercihte bulunanların atamalarının yapılabilmesi için hizmet çizelgelerinin en geç 02/03/2009 tarihine kadar çalıştığı birim tarafından bir üst yazısı ile Personel Genel Müdürlüğüne intikal ettirilmesi gerekmektedir. Hizmet çizelgelerinin incelenmesi neticesinde gerekli hizmet süresini tamamlamadığı halde 5 ve 6 ncı hizmet bölgeleri dışında tercihte bulunanların talebi geçersiz sayılacak olup, bu durumu kendisine bildirilen personelin 5 inci maddede belirtilen hükümler doğrultusunda atamasının yapılabilmesi için 23/03/2009 ? 30/03/2009 tarihleri arasında yeniden tercihte bulunması ve tercih formunun imzalı çıktısının personelin çalıştığı birimleri tarafından bir üst yazı ile 06/04/2009 tarihi mesai bitimine kadar Personel Genel Müdürlüğüne gönderilmesi gerekmektedir.

5- Tercihte bulunacak personele ilişkin Yer Değiştirme Suretiyle Atanma İstek Formu (Ek?20) de yer almakta olup, genelge ekinde unvan bazında belirtilen illeri ve boş kadroları gösteren tablolar doğrultusunda en fazla 15 il, sınavı açılan kadro sayısı 15 den az olan unvanlarda ise kadro sayısı kadar tercih etmek suretiyle 23/03/2009 ? 30/03/2009 tarihleri arasında www.tarimpersonel.gov.tr/tercih/tercih.htm adresine girerek doldurulması gerekmektedir. Tercih formunun imzalı çıktısının personelin çalıştığı birimleri tarafından bir üst yazı ile 06/04/2009 tarihi mesai bitimine kadar Personel Genel Müdürlüğüne gönderilmesi gerekmektedir. Bu suretle tercihte bulunan personelin yerleştirme işlemleri puan ve tercihlere göre bilgisayar ortamında gerçekleştirilecektir Tercihlerine yerleştirilemeyenlerin atanacakları yerler, boş kalan diğer kadrolara bilgisayar ortamında yapılacak kura sonucunda tespit edilecektir.

6- Tercihte bulunan personelin atamasının yapılabilmesi için mezuniyet belgelerini en geç 02/03/2009 tarihi mesai bitimine kadar çalıştıkları birime teslim etmeleri gerekmekte olup, birimleri de bu belgeleri bir üst yazı ile en geç 09/03/2009 tarihi mesai bitimine kadar Personel Genel Müdürlüğüne göndereceklerdir.

7- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atamalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri ile Bakanlık Makamından alınan eş durumu tayinleri hakkındaki 07.05.2007 tarih ve B.12.0.PER.0.38.609.010.01?240 sayılı,19.06.2008 tarih ve B.12.PER.0. 09.38.602.99/04 sayılı ile 01.09.2008 tarih ve B.12.0.PER.0.08.903?99/384 sayılı Onaylardaki hükümler saklı kalmak kaydıyla Unvan Değişikliği Sınavını kazanıp ataması yapılan personel, daha önce 5 ve 6'ncı hizmet bölgelerinde geçmiş olan hizmetler bu süreden mahsup edilmek kaydıyla, 3 (üç) yıl nakil talebinde bulunamayacaktır.

8- Unvan Değişikliği Sınavı sonunda atamaların Valilikler emrine yapılmasından sonra Valiliklerce yapılacak atamalarda; 17.03.2008 tarih ve B.12.0.PER.0.09/8256 sayılı Makamın talimatı ile İl Müdürlüklerinin (merkez) personel ihtiyacı dikkate alınarak ve İl genelinin kadro-ihtiyaç durumları da değerlendirilmek kaydıyla Mühendis ve Veteriner Hekim istihdam edilmeyen İlçe bırakılmaması, Valilik emrine ilk defa atanan Mühendis ve Veteriner Hekimlerin ise en az 1 (bir) yıl olmak üzere, dengeli dağılım yapılmak suretiyle tespit edilen İlçe Müdürlüklerine atanarak eleman ihtiyaçları giderilecektir.

9- Makam'ın 10.11.2008 tarih ve 20 sayılı Olur'una istinaden sınavı kazanıp puan sıralamasına göre atamasının yapıldığı yerde görevine başlamayarak atamadan feragat eden personel ile atanmak üzere tercihte bulunmayan personel bu hakkını kullanmış olup, tekrar atanma talebinde bulunamayacaktır.

10- Atamalar sınav için ilan edilen boş kadrolar dikkate alınarak yapılacaktır. Sınavda başarılı olup da ataması yapılamayanlar yedek olarak kabul edilecek ve ilan edilen illerde her hangi bir nedenle boş kalan ve boşalan kadrolara başarı notu en yüksek olan yedek aday personelden başlamak üzere Personel Genel Müdürlüğünce belirlenecek usule göre atama yapılacaktır.

11- Müracaatlarda, kişi beyanı esas kabul edildiğinden atanmaya hak kazanan adayların atamaya esas belgelerinin incelenmesi neticesinde atanma şartlarını taşımadıkları anlaşılan personelin sınavları geçersiz sayılacaktır. Unvan Değişikliği Sınavını kazananların sınav için müracaat tarihi itibariyle sınava katılma şartlarını taşıyıp taşımadıkları kontrol edilecek, şartları taşımadıkları anlaşılanların atamaları yapılmayacak, yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

12- Genelge ve eki belgeler www.tarimpersonel.gov.tr/tercih/tercih.htm adresinde yayınlanmıştır.

24.02.2009 tarih ve B.12.0.PER.0.38.010?06.02/37 005808 sayılı Unvan Değişikliği Atama ve Tercih İşlemleri konulu genelgeyi indirmek için tıklayınız.

Genelgenin görmek istediğiniz ekleri için aşağıda yada yukarıda üzerinde tıklayınız.

EK-1, EK-2, EK-3, EK-4, EK-5, EK-6, EK-7, EK-8, EK-9, EK-10, EK-11, EK-12, EK-13, EK-14, EK-15, EK-16, EK-17, EK-18, EK-19

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber