KKTC Üniversitelerinde af

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2009 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Başbakanlık Kıbrıs İşleri Başmüşavirliğince, "KKTC üniversitelerinde eğitim görürken her ne sebeple olursa olsun eğitimlerini tamamlayamamış tüm öğrenciler için öğrenci affı çıktığı hatırlatılarak, Türkiye Cumhuriyeti uyruklu öğrencilerin de üniversitelerine müracaat etmeleri kaydıyla aftan yararlanabilecekleri" bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezi kanalıyla Başbakanlık Kıbrıs İşleri Başmüşavirliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, KKTC Cumhuriyet Meclisinde kabul edilen öğrenci affına ilişkin kanunun, KKTC Resmi Gazetesi'nin 12 Şubat 2009 tarihli 38. sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdiği ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"KKTC üniversitelerinde eğitim görürken her ne sebeple olursa olsun eğitimlerini tamamlayamamış tüm öğrenciler için öğrenci affı çıkmıştır. KKTC Cumhuriyet Meclisinde kabul edilen öğrenci affına ilişkin kanun, KKTC Resmi Gazetesi'nin 12 Şubat 2009 tarihli 38. sayısında yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu yasaya göre, her ne sebeple olursa olsun KKTC üniversitelerinden ilişiği kesilen Türkiye Cumhuriyeti uyruklu öğrenciler de yasanın yayımlandığı tarih itibarıyla iki ay içerisinde üniversitelerine müracaat etmeleri kaydıyla aftan yararlanabileceklerdir. Ayrıca yasa kapsamında öğrencilerin askerlik durumları ile kabul şartlarına yönelik gerekli düzenlemeler de yer almıştır.

Öğrenci affından yararlanmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti uyruklu öğrencilerin herhangi bir mağduriyet ile karşılaşmamaları için ilişikleri kesilen üniversitelere zamanında müracaat etmeleri gerekmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber