Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 02 Mart 2009 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiyenin batısında Mart ayıyla birlikte sıcaklık da artıyor, çarşambadan sonra 20 dereceyi görecek. Diğer bölgelerde hava 3 gün daha soğuk ve kar yağışlı, sıcaklık ancak perşembeden sonra artacak.

İSTANBUL - İstanbul'da bugün yağmur var, sıcaklık hafta ortası 15 dereceyi geçecek. Ankara bu üç gün soğuk, perşembe ısınacak, bugün akşama doğru sulu kar var. İzmir'de sıcaklık hızla artıyor, hafif pus oluşabilir. Bursa iki gün hafif yağmurlu ama çarşambadan itibaren oldukça ılık. Adana parçalı bulutlu.

Marmara bölgesi bugün hafif yağmurlu ama sıcaklık yeniden 10 dereceyi geçiyor. Rüzgar hafif. Güneyindeki kentlerde güneş de görülüyor. Çarşambadan sonra hava daha ılık, sıcaklık perşembe-cuma 20 dereceye yakın olacak.

İç anadolu'da bu üç gün sıcaklık fazla artmıyor, Çankırı, Yozgat, Sivas ve Eskişehir'de yağış sürüyor. Hava çarşambadan sonra ısınacak, sıcaklık bugün 6 derece ve altında.

Ege uzun aradan sonra, bu hafta ısınıyor, güneş bugün daha çok kıyılarda görülecek, Kütahya, Afyon çevresinde akşama doğru hafif kar yağışı bekleniyor. Perşembe sıcaklık kıyılarda 20 dereceye doğru çıkacak.

Akdeniz'de havayı ısıtan lodos bulutlanmayı da artırıyor. Adana ve Güneydoğu daha açık. Yarın güney kesimler boyunca hafif yağmur olacak. Antalya 17 derece.

Doğu Anadolu'da Malatya çevresi açıyor, ancak soğuklar üç gün kalacak. Yarın bölgenin geneli kar yağışlı ama çarşamba soğuk hava çekiliyor. Erzurum -1 derece.

Karadeniz geneli Mart'ın 4'üne kadar çok soğuk, bugün tüm bölge yağışlı, Bolu-Kastamonu arasında ve Gümüşhane, Bayburt'ta kar yağışı olacak. Sıcaklık Bolu'da 4 derece. Hava perşembe açacak ve ısınmaya başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber