Vali: Mitingde bulunanı görevden alırım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2009 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Aydın Valisi Mustafa Malay, resmi yazıyla bürokratları AK Parti'nin Aydın mitingine çağırdığı iddialarıyla ilgili olarak, "İddia ediyorum, 'Şu bürokrat miting meydanındaydı' desinler, onu derhal görevinden alacağım" dedi.

Vali Malay, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliğinin kentte yapacağı gölet için Aydın Ticaret Borsasında düzenlenen toplantıda gazetecilere, basının haber yaparken iyi araştırması gerektiğini söyledi.

Tek taraflı alınan bilgilerin haber haline getirilmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Vali Malay, gazetecilerin vebal altına girdiğini belirtti.

Basının bir bilgiye ulaştığı zaman, bilginin kaynağına inmesi gerektiğini ifade eden Malay, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakanımız gittiği illerde, ilk önce partililerle miting yapıyor, daha sonra da toplu açılışlar yapıyor. Bizde de 200'ün üzerinde açılış yapılacak yer vardı. Biz listeyi gönderdik, onlar seçti. Şimdi açılışın yapıldığı yerde kamu görevlisi olması lazım. Ben de kamu görevlisiyim. Eğer açılışta kamu görevlisi bulunmayacaksa, benim de bulunmamam lazım. Ben bulunmadığım zaman, orada devlet olmayacak. Böyle bir şey olamaz.

Biz yazdığımız yazıda 'toplu açılış yapılacaktır. Saat 15.30' dedik. Miting saati 13.00. Arada 2.5 saat var. Zaten miting 1-1.5 saat sürüyor. Ondan sonra mitingin yapıldığı yerde yeller esiyor. Zaten kimse olmaz. Miting alanı İstasyon Meydanı, toplu açılışın yapıldığı yer Atatürk Meydanı. Mekan farklı, saat farklı."

Devletin tarafsızlığına kesinlikle gölge düşürmeyeceğini belirten Malay, yapılan haberlerin "öküzün altında buzağı aramak" olduğunu söyledi.

Vali Malay, "ama maalesef bazı basın kuruluşları, yazıyı da göre göre bu yanlışa düşmüşlerdir. Bunu da düzeltmeselerdi, haklarında tazminat davası açacaktım. İddia ediyorum, 'şu bürokrat miting meydanındaydı' desinler, ben onu derhal görevinden alacağım. Böyle bir şey yok" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber