Askerlik işlemleri e-Devlet Kapısı'ndan sunulacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2009 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdürü Özkan Dalbay, geçen yıl hizmete giren e-Devlet Kapısı Projesi kapsamında çok kısa süre içinde tüketici ve askerlik işlemlerinin de yapılacağını bildirdi.

Dalbay, Crown Plaza Otel'de başlayan Uluslararası e-Devlet Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada, e-Devlet Kapısı Projesi'nin 18 Aralık 2008'de hizmete girdiğini anımsatarak, projenin gelişim sürecini anlattı. Dalbay, "OECD raporlarında da ifade edildiği gibi Türkiye'de bilgi toplumuna geçiş ve e-Devlet uygulamaları konusunda özellikle son birkaç yılda çok önemli ilerlemelerin olduğu bir gerçektir. ABD'de Brown Üniversitesi'nin 2008 yılında yaptığı değerlendirmelere göre, Türkiye'nin e-Devlet performasında en hızlı gelişen ülkeler arasında yer aldığını da vurgulamak isterim" diye konuştu.

Türkiye'de 21 milyon öğrenci bulunduğunu, bu genç nüfusun pek çok AB üyesi ülkeden çok fazla olduğunu kaydeden Dalbay, bu nedenle Türkiye'nin e-Devlet hizmetleri bakımından potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi.

e-Devlet Kapısı'ndan hizmet sunan kurum sayısını artırmaya yönelik çalışmalarının sürdüğünü bildiren Dalbay, çok kısa süre içinde tüketici işlemleri, askerlik işlemleri gibi vatandaşların büyük bölümünü ilgilendiren hizmetleri buradan sunacaklarını kaydetti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer de Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemleri'nin (3G) Türkiye'de kullanılmaya başlanacağını hatırlatarak, "Çok kısa sürede lisanslarının verileceğine inandığım 3G ile e-Devlet hizmetleri ivme kazanacak. Mobil araçlar bunu daha da geliştirecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber