Emekli Memur-Sen kuruldu

Haber Giriş : 16 Aralık 2004 06:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Emekli Memur-Sen kuruldu. Sendikanın kuruluşu düzenlenen bir etkinlikle duyuruldu.

Sendikanın kuruluşunu duyurmak için düzenlenen etkinlikte Emekli Memur-Sen üyesi memurlar, ellerinde ''İnsanca yaşamak istiyoruz'', ''Emekliye değer verin ki siz de emekli olacaksınız'', ''Emekli olanları hayattan da emekli etmeyin'' yazılı dövizlerle, bir marketten, çeşitli gıda maddelerinden oluşan alışveriş yaptılar.

Ayrıca, emekli memurlar, ''emekli memur gıda pazarı'', ''emekli memurlar giyim pazarı'' şeklinde oluşturdukları standda, soğan, patates, ekmek ve eski kıyafet sattılar.
Emekli memurlar, daha sonra sıkıntılarını dile getiren gösteri sundular.

Emekli Memur-Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaş, temsili olarak canlandırılan başbakana, ''emeklilerin ıstırabının ne zaman biteceğini'' sordu. ''Başbakan'', emeklilerden biraz daha sabır isterken, araya giren ''IMF yetkilisi'' ''Bütçe açığı var, bütçe açığını unutma, 17 Aralık'ı unutma'' dedi.
Odabaş, emeklileri görmezden geldiğini söylediği ''Başbakan''a, emeklileri görmesi için gözlük taktı.

İsrafil Odabaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, marketten yaklaşık 150 milyon liralık haftalık alışverişlerini yaptıklarını, telefon, elektrik, su, doğal gaz faturaları ile birlikte aylık harcamalarının 750 milyon lirayı bulduğunu, en düşük memur maaşının ise 512 milyon lira olduğunu söyledi.

Odabaş, emeklilerin eş ve çocukları ile insan onuruna yakışır yaşam standartlarına ulaşmalarını, SSK, Bağ-Kur emeklileri ile Emekli Sandığı emeklileri arasında maaş ve ikramiye ödemelerinde adalet sağlanmasını, emekli memur ikramiyesinin, işçi emekli ikramiyesi seviyesine yükseltilmesini ve emekliler için ucuz toplu konutlar üretilmesini istedi.

Sosyal devletin, her sıkıştığında çalışanın, emeklinin ücretine göz diken devlet olmadığını ifade eden Odabaş, sosyal devleti, ''üretimi ve istihdamı kolaylaştıran, tüm bireylerin refahını adil bir şekilde sağlayan'' devlet olarak tanımladı.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber