Eğitim-Sen'den protesto yürüyüşü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2009 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) üyesi bir grup, ?krizi protesto? amacıyla yürüyüş yaptı.

Harbiye Askeri Müzesi önünde toplanan sendika üyesi grup, ?Bilimsel, demokratik, nitelikli, kamusal eğitim? yazılı bir pankart açarak, Cumhuriyet

Caddesi'nden Taksim Meydanı'na doğru yürümek istedi.

Güvenlik güçlerinin izin vermemesi üzerine, gruptakilerle polis arasında kısa süren bir tartışma yaşandı. Grubun, trafiği etkilemeden kaldırımdan yürümelerine izin verildi.

Taksim Meydanı'ndan İstiklal Caddesi'ni izleyerek Galatasaray Meydanı'na ulaşan grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı

Zübeyde Kılıç, eğitimin ticarileştirilmesi ve bir hak olmaktan çıkarılmasına karşı, eğitim ve bilim emekçilerinin sesini yükseltme kararı aldığını söyledi.

Kılıç, bunun için sokaklarda olacaklarını ifade ederek, ?Hükümet önce teğet geçeceğini, Türkiye'yi etkilemeyeceğini öne sürdüğü krizi yeni kabul ediyor. Ve geç de olsa önlem almaya çalışıyor. Ama hükümetin krize karşı önlem almaktan anladığı tek şey sermayeye destek olmaktır? görüşünü ileri sürdü.

Krizden en çok yoksulların, emekçilerin, kadınların ve gençlerin etkilendiğini ifade eden Kılıç, ?insanca bir yaşam ve herkesin eşit bir biçimde yararlanacağı bilimsel, laik, kamusal, eğitim? için alanlarda olduklarını belirtti.

Çeşitli sloganlar atan grup, açıklamanın ardından dağıldı. Yürüyüş sebebiyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber