Polise Cerrah'tan 'Kel Mahmut' cezası

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Mart 2009 08:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, kepsiz yakaladığı polislere selam durma cezası verdi. Cezalı biri kadın beş polis, ikinci bir emre kadar, Vatan Emniyet Müdürlüğü kapısında tek sıra dizilip müdüre selam duracak

Devrim TOSUNOĞLU

İstanbul Emniyeti'nde beş polis cezalı. 'Hababam Sınıfı' filminin müdürü 'Kel Mahmut' lakaplı Mahmut Hoca'nın tek ayak üzerinde durma cezasına benzeyen cezayı veren, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah! Teftiş gezileri yaparken Cerrah, 'Yunus' isimli motorize ekibi ile trafikten birer polis ve biri kadın 3 karakol polisini görevleri başında kepsiz yakaladı. Polisler, yakalandıkları anda özür diledi ama Cerrah, kıyafet yönetmeliğine aykırı davrandıkları gerekçesiyle polisler hakkında idari soruşturma açtırdı. Cerrah, polisleri, görev yaptıkları birimlerden aldı ve onları Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü'ne tayin etti. Memurlar, Cerrah'ın talimatıyla Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ana araç giriş kapısında görevlendirildi.

3 AYDIR SELAM DURUYORLAR

Celalettin Cerrah, kep takmama cezası olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne makam aracıyla girerken ve ayrılırken 5 polise selam durma talimatı verdi. Polisler yaklaşık 3 aydır, kapıda sabah akşam Cerrah'a selam duruyor. Polisler, ikinci bir emre kadar selam durmaya devam edecekler.

KAMERADAN YAKALADI

Celalettin Cerrah toplantılarda sokakta görev yapan polislerin Emniyet Teşkilatı'nın vizyonu olduğunu söylüyor. Cerrah, göreve geldiğinden beri, kıyafet yönetmeliğine aykırı davranan personele karşı takındığı sert tutumuyla tanınıyor. MOBESE merkezine yaptığı ziyarette Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki evinin önünde kepsiz nöbet tutan memurları da kameradan yakalamış ve haklarında soruşturma açtırmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber