2 terörist yakalandı, 3 terörist teslim oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2009 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütünden kaçan 1 teröristin Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teslim olduğu, 1 teröristin de Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde güvenlik güçlerince teslim alındığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bölücü terör örgütüyle mücadeleye ilişkin duyuruya göre önceki gün yapılan operasyonlarda da Şırnak'ın Şenoba ilçesi dağlık arazi kesiminde teröristlere ait 1 RPG-7 roketi bulundu.

Iğdır'ın Aralık ilçesi dağlık arazi kesiminde de teröristlere ait 30 adet mermi ele geçirildi.


PKK'lı 3 teröristin, önceki gün ve dün Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne gelerek güvenlik güçlerine teslim oldukları açıklandı.

Ayrıca yapılan yol kontrollerinde 3 şüpheli ile bu kişilerin irtibatta oldukları 1 kişinin yakalandığı belirtildi. Teslim olan PKK'lıların ifadelerinde, örgüt içerisinde liderlik çatışması yaşandığını, bu nedenle birçok kişinin kaçmak için fırsat kolladığını söyledikleri bildirildi.

Hakkari Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, açık kimlikleri verilmeyen M.S.Ö., S.B. ve M.T. adlı PKK'lıların, 25- 26 Mart 2009 günleri Yüksekova İlçesi'ne gelerek güvenlik güçlerine teslim oldukları bildirildi. Açıklamada, ?Teslim olan PKK'lılar, örgüt içerisinde liderlik çatışmasının yaşandığını, bu yüzden pek çok örgüt mensubunun ajan olduğu iddia edilerek infaz edildiğini, bu nedenlerle terör örgütünden kaçtıklarını, kendileri gibi birçok kişinin de kaçmak için fırsat beklediğini, ancak terör örgütünün bunu engellemek için insanlık dışı uygulamalara başvurduğunu beyan etmişlerdir? denildi.

AYRICA 4 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Bu arada, 24 Mart 2009'da Hakkari'de yapılan yol kontrollerinde durumları şüpheli görülen ve yine açık kimlikleri verilmeyen A.Ö., İ.Ö. ve R.B. adlı kişiler ile bunların irtibatta oldukları A.D.'nin gözaltına alındığı belirtildi. Bu kişilerin gözaltına alınma gerekçeleri ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen R.B.'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, A.Ö., İ.Ö. ve A.D.'nin ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıkları belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber