Aday gösterilen 5 milletvekilinden biri başkan seçildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2009 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti, CHP ve DTP'nin, yerel seçimlerde aday gösterdiği 5 milletvekilinden, sadece CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu belediye başkanı seçildi.

Milletvekili görevlerinden istifa etmeden seçimlere katılan AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile DTP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akın Birdal ise seçilmek için yeterli oyu alamadı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Aydın Belediye Başkanı seçilen CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, seçim sonuçlarının kendisine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde "Milletvekili görevi mi yoksa belediye başkanlığı mı?" konusunda tercih hakkını kullanacak. Bu süre içinde tercih haklarını kullanmazsa, seçildiği yeni görevi reddetmiş sayılacak.

Çerçioğlu'nun, tercihini belediye başkanlığından yana kullanması durumunda CHP'nin Meclisteki milletvekili sayısı 97'ye düşecek. Bu duruma göre sandalye dağılımı da şöyle oluşacak:

AK PARTİ :          338

CHP : 97

MHP : 69

DTP : 21

DSP : 13

Bağımsız : 5

ÖDP : 1

Boş : 6

----------------------------

Toplam : 550

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber