Borsada büyük operasyon: 54 gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2009 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mali polisten İMKB'de manipülasyon yaptıkları ileri sürülen işadamlarına operasyon. 54 kişi gözaltında.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Borsada manipülasyon yaptıkları ileri sürülen gruba karşı operasyon başlattı.

İMKB'nin uyarısı ile başlatılan operasyonda 54 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. Sabah saatlerinde önceden belirlenen isimlerin bürolarına yapılan baskınla başlayan operasyonda gözaltına alınan zanlılar Mali Şube'ye getirilmeye başlandı.

"YATIRIMCILAR TEDİRGİN OLUYOR"

Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) Başkanı Ali Bahçuvan, Borsada manipülasyon iddialarına ilişkin olarak, yatırımcıların tedirgin olmasının söz konusu olduğunu söyledi.

Bahçuvan, Borsa'da manipülatif işlemlerin olmamasını arzu ettiklerini ifade ederek, geçmiş dönemde küçük yatırımcıların bunlardan büyük zararlar gördüğünü belirtti. Geçmişte de buna benzer operasyonlar yapıldığını hatırlatan Bahçuvan, ''Yatırımcının tedirgin olması gibi bir şey de söz konusu'' diyerek, yapılan operasyonun manipülasyon olup olmadığının bilinmediği kaydetti.

Bahçuvan, manipülasyonun önü açık bir kavram olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: ''Borsacıların, bu tür büyük operasyonlarla gözaltına alınması büyük para sahibi yatırımcıların sermaye piyasasından uzak durmasına yol açar. 'Yarın öbür gün ben de bu soruşturmalar kapsamında zan altında kalır mıyım' diye özellikle portföyü büyük yatırımcıların, sonrasında küçük yatırımcıların İMKB-100'de yer alamayan şirketlere yatırım yapmamasına yol açıyor.''

Yapılan manipülasyon soruşturmaları sonucunda sorumluların cezaya çarptırılıp bu tip işlemlere girmesinin engellenmesi gerektiğini vurgulayan Bahçuvan, geçmişte aynı oyuncuların tekrar piyasalara döndüğünün görüldüğünü, bunun tam olarak bitirilmesinin sağlanması gerektiğinin altını çizdi.


Borsa operasyonunda bir kişi gözaltına alındı

Tekin Gürbulak

İZMİR(CİHAN)- İzmir'de düzenlenen operasyonda, borsada manipülasyon yaptığı iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonu çerçevesinde yakalanan H.A.İ. (46) isimli zanlı İstanbul'a gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber